BİR hafta önce oynadığı Torku Konyaspor karşılaşmasından sonra havaalanında kalbi sıkıştığı için anjiyo yapılan Medical Park Antalyasporlu Mehmet Sedef, bir haftadır tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu oldu.
"SAHALARA DÖNMEK İSTİYORUM
Tedavi olduğu Medicana Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında zor bir süreç geçirdiğini anlatan Mehmet Sedef, şunları söyledi:
"Bu süreçte, beni arayan soran ve mesaj atan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir iyileşme süreci geçirdim. İlaç tedavisi çok etkili oldu. 3-4 haftalık bir ilaç tedavisi daha olacak. Bu süreç de inşallah iyi geçer. En kısa zamanda sağlığıma kavuşup en iyi şekilde sahalara dönmek istiyorum. Tabi yapılan kontrollerde uygun görülürse."
''KONTROL OLACAĞIM"
Mehmet Sedef, sahalara dönmesi için herhangi bir süre belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine, "3-4 hafta sonra kontrolum olacak. Önemli olan zaten benim sağlığım. Futbolu seviyorum ama kendimi de riske atamam. 3-4 hafta sonra net bir şey söyleyecebileceğiz" dedi.
''UÇAĞA BİNSEYDİM DAHA KÖTÜ OLABİLİRDİ''
Mehmet Sedref, olay gününü de anlattı. Müsabakayı bitirdikten sonra göğsünde bir sıkışma olduğunu vurgulayan Mehmet Sedef, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben, üşütmedir, diye düşündüm. Açıkçası kendime yediremedim. Kalp krizi de aklıma gelmedi. Bu durum 2-3 saat sürüp artık dayanamayacağım noktaya gelince havaallanında takım arkadaşım İbrahim Dağaşan'a söyledim. Üşütme olmadığını bir doktora görünmem gerektiğini belirttim. Başvurduğumuz havaalanı doktoru EKG çekti. Tam net bir şey göremedi ama, (Biz, yine de uçağa bindirmeyelim) dedi. Ben de binmeyi istemedim. O düşünceyle hastaneye geldik. Belki o uçağa binseydim çok daha büyük bir sıkıntı olabilirdi."
"KALBİNDE HASAR GÖZÜKMÜYOR"
Kardiyoloji Uzmani Doç.Dr.Ahmet Soylu ise tedavi altına aldıkları Mehmet Sedef'e ilaç tedavisi başlattıklarını ve 2 kez anjiyo yaptıklarını açıklarken şunları söyledi:
"Mehmet Seref, bir haftadır misarfirimiz. Daha önce 2 defa anjiyosunu yaptık. Son olarak perşembe günü akşam son aldığı ilaçlardan sonra anjiyosunu yaptık. Durumu gayet iyi. Ufak tefek damarlarda pıhtılar var ama çok ciddi bir problem yok. Damarların tümü tamamen açık ve kan akımı tamamen normal. Mehmet'in hiç bir şikayeti yok. Bugün EKG çekildi ve kalbinde kalp krizi ile ilgili herhangi bir hasar görünmüyor. Kalbin fonksiyonları tamamen normal görünüyor. Bugün tedavisini bitirip taburcu edeceğiz. Yalnız 3-4 hafta sonra bir kontrolü var. O kontrolünde gerekirse duruma göre yine anjiyo grafi ile değerlendirmeyi düşünebiliriz."
"FUTBOLA DÖNMESİNİ ZAMAN GÖSTERECEK"
Mehmet Sedef'in futbol hayatıyla ilgili verilecek kararı verebilmenin henüz erken olduğunu da belirten Doç.Dr.Soylu, "Bunu zaman gösterecek. Bir kaç hafta sonra değerlendirme yapacağız. Şu an için erken. Önemli olan sağlığı. Sahalara ne zaman döneceği bölümünü, zaman gösterecek" dedi.