Ahmet GEVEN/ ANTALYA, () - ANTALYASPOR'un olağan genel kurulu sonunda yapılan seçimde başkanlığa Gültekin Gencer seçildi.
Antalyaspor'un olağanüstü genel kurulu, Hasan Subaşı Tesisleri'nde yapıldı. Katılım oranının yüksek olduğu kongrede, yönetime taraftarların oluşturduğu liste ile giren Can Atlı ve Gültekin Gencer'in listesi oylamaya sunuldu. Eski başkanlardan Hasan Subaşı'nın Divan Kurulu Başkanlığı'na seçildiği kongrede faaliyet raporu okundu. Subaşı açılış konuşmasında, talihsiz bir dönem geçirdiklerini, bundan ders çıkartılması gerektiğini söyledi. Kongre, saygı duruşunun ardından faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Genel Müdür Süleyman Tekgül, faaliyet raporunda kulübün gelir ve giderleri hakkında genel kurula bilgi aktardı. Bu arada kongrenin sonuna doğru gerginlik yaşandı. Gültekin Gencer, konuşmasında muhaliflere seslerini yükseltirken, Divan Başkanı Hasan Subaşı da genel kurulu sükunete davet etti.
Her iki başkan adayı da genel kurula hitaben birer konuşma yaptı. Can Atlı'nın yaptığı konuşma sık sık alkışlarla kesildi. Daha sonra kürsüye gelen Gültekin Gencer, bir yıl önce oyların çoğunluğunu alarak göreve geldiklerini hatırlattı. Gencer, "Ben Antalyaspor'u daha iyi yerlere getirmek için gayret gösterdim. Hiç kimse kulübü küme düşürmek için gelmez. Şimdi bu kulübü nasıl düşürdüysek yine aynı inanç ve azimle tekrar Süper Lig'e çıkaracağız" dedi.
Gencer, kulübün içinde bulunduğu sıkıntıları ve yapılan harcamaları anlatırken, son maçlarda yaşanan talihsizliklerle bugünlere geldiklerini de söyledi. Gültekin Gencer, eski teknik direktör Samet Aybaba ile sıkıntıyı görünce kan değişimine gittiklerini de hatırlattı.
Daha sonra yapılan oylamada Gültekin Gencer'in listesi seçimi kazandı ve Gencer yeniden başkanlığa seçildi. Antalyaspor'un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Gültekin Gencer, Ahmet Bektaş, Mehmet Çelebioğlu, Mehmet Yüksel, Mehmet Aygün, Hasan Ali Ceylan, Natik Abbassov, Fikret Karakaş, Hakan Saatçıoğlu, Salman Aksal, Emin Gülmez, Mustafa Şahingöz, Salam Sadygov, Yıldıray Karaer, Okan Alanyalı, Cumhur Arıcı, Mustafa Vicir, Bora Terzioğlu, Ali İhsan Sav.'

AG (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)