Süleyman EKİN/ANTALYA, () - LİGDE aldığı kötü sonuçların ardından teknik direktör Samet Aybaba ile yolları ayıran Medical Park Antalyaspor, ligin bitimine 9 hafta kala Süper Lig’de en son Kayseri Erciyesspor’u çalıştıran Fuat Çapa ile anlaştı.

Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, yönetim kurulu üyeleri Atıl Pekşen, Ali İhsan Sav ve Mehmet Çelebioğlu da katıldı. Törende konuşan Başkan Gültekin Gencer, 10 gündür hoca ile ilgili birtakım söylemler olduğunu belirterek, “Akhisar maçının sonuna kadar hoca ismi zikretmeyeceğimizi ve çalışma olmadığını sizlerle paylaşmıştık. Dün gece geç saatlerde yönetim kurulumuzun da almış olduğu ortak kararla Fuat hocamızla yaptığımız görüşme sonunda kalan 9 maç ve gelecek sezon için takımı Fuat Çapa ve ekibine emanet ediyoruz” dedi. Ligde sorun yaşayacak kadroları olmadığını ifade eden Başkan Gültekin Gencer, “Bize ligi tanıyan bir hoca lazımdı. O konuda hocamıza güveniyoruz. Umarım ligi arzuladığımız şekilde bitiririz” dedi.

ANTALYASPOR, TÜRKİYE’NİN EN İYİ TAKIMLARINDAN

Teknik Direktör Fuat Çapa ise Antalyaspor’un kendisi için çok önemli bir kulüp olduğunu belirterek, “Yardımcım Mustafa Gürsel’in burada olması ayrı bir değer kazandırıyor. Ligin son 9 haftasında her kulüpte görev yapılmaz. Biz bazı şeyleri değerlendirdikten sonra hem Antalyaspor için, hem de bizim için gelecekte karşılıklı iyi işler yapacağımıza inandığımız için sunulan teklifi kabul ettik. Antalyaspor kadro itibarı ile Türkiye’de iyi kadrolara sahip takımlardan biri. Bu da teklifi kabul etmemizde etken oldu. İkincisi, diğer şehirlerde sadece futbolcu alma veya satma gibi politika takip edilmeyip, aynı zamanda hedef kovalayan bir kulüp. Bu da bizim için önemli bir etkendi. Üçüncüsü de burada 10 yılını geçirmiş bir teknik arkadaşımız var. O da Mustafa Gürsel. Bunları bir araya koyduğumuz zaman böyle bir karar verdik. İnşallah hem bizim, hem Antalya, hem de Antalyaspor için hayırlı olur” dedi.

İYİ SONUÇLARA İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR

Antalyaspor’u ligde bırakmak için gelmediklerini vurgulayan Fuat Çapa, “Biz ligi nerede bitireceğiz diye geldik. Bu oyuncu kadrosu buna sahip. Yarından itibaren bu süreci iyi değerlendirip, iyi sonuçlar alarak, hem oyuncularımızın özgüveni, hem de şehrin pozitif düşüncesini ve coşkusunu sahaya yansıtarak birlikte iyi sonuçlara imza atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Çapa, Antalyaspor için formasını terleten her oyuncunun kendisi için değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

SE(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)