MEDİCAL Park Antalyaspor teknik direktörü Samet Aybaba, "Semih Şentürk'ün sözleşmesine konulan Fenerbahçe maçında oynayamaz, maddesi, son derece saçma. Oyuncuyu veriyorsanız, onun özgürce oynamasına izin vereceksiniz" dedi.
Samet Aybaba, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Semih Şentürk transferinde, (Fenerbahçe maçında oynayamaz) maddesi koydurduğuyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:
"Semih'in sözleşmesinde ne var bilmiyorum. Ama bu son derece yanlış, saçma bir şey. Eğer oyuncuyu bir takıma veriyorsanız, onun özgürce oynamasına izin vereceksiniz. Veya oyuncunuz başka bir takımla anlaştıysa ki bunun örnekleri tüm dünyada var, bir tek bizim ülkemizde yok. Devre arasından sonra oyuncu başka bir takımı tercih edebilir. Oynamaya devam eder, sezon bittiğinde de karşılıklı anlaşarak ayrılabilirsiniz. Bu gayet doğal bir şey. Bizim ülkemizde maalesef oyuncu, başka bir takımla görüşüyor, diye kadro dışı bırakılıyor. (Oyuncu başka bir takıma gitti, dönüşünde bize karşı oynamasın) diye saçma sapan şeyler var. Bunları düzeltmemiz lazım. Bunlar artık çok geride kalmış şeyler. Ben bu maddeyi bilmiyorum ama niye oynar, niye oynamaz, onu da pek anlayamadım."
NOKTA TRANSFERLER OLDU
Takımının yeni transferleriyle ilgili görüşlerinizde açıklayan Samet Aybaba, takviyelerinin ya devre arasında ya da sezon sonunda olmasının doğal bir süreç olduğunu hatırlatırken şöyle konuştu:
"Biz de bununla ilgili bazı nokta mevkilere oyuncu almak için çalışmalarımızı 2 ay öncesinden yoğunlaştırmıştık. Biliyorsunuz devre arası transferi en zor transferdir. Hiç kimse kendi oyuncusunu, özellikle yurt içinde başka takıma vermek istemez. Yurt dışında da süresi az kalmış, performansı düşmüş sizin yükseltmeyi düşündüğünüz oyuncu tiplerini seçersiniz. O nedenle biz transferde bu tür oyuncuları tercih ettik. İyi ve kaliteli 4 oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Zaten nokta mevkiler vardı bizim planladığımız, oyuncularımızı hazırlıyoruz. Büyük bir ihtimalle lig maçına kadar da hepsi takım içerisindeki yerlerini alacaklar."
"İBRAHİM TORAMAN ÜST DÜZEY BİR OYUNCU"
Daha çok gol atan ve savunması daha güçlü bir takım yaratmak için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Samet Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yurt dışında gurbetçi, yurt içinde de genç oyuncularla ilgileniyoruz. Görüşmelerimizde İbrahim Toraman'ın Sezer'le birlikte olup olmama durumu vardı. O dönemde İbrahim Toraman'ı çok istemiştik. Olmayınca (B) ve (C) planlarımızı devreye soktuk. Yoksa İbrahim Toraman gibi bir oyuncuyu kim kadrosunda görmek istemez. Çok kaliteli, çok düzgün, çok da üst düzey bir oyuncu. Volkan Şen ile ilgili görüşmelerimiz ise devam ediyor. Yerli oyuncu için Volkan, yabancı çin Amrabat iyi oyuncu. Görüşmeler devam ediyor. İkisini de alabiliriz tabi."
"RAKİBİMİZLE BİRLİKTE ELAZIĞ'A GİDECEĞİZ"
Sanica Boru Elazığspor ile oynanacak kupa maçında yeni oyuncularını oynatamayacaklarını da açıklayan Samet Aybaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlk yarıda oynattığımız oyunculara güvenmiştik. Kupada onlara güveniyoruz. Bizim için hedef kupa. Finaldeki 2 takımdan biri olmak istiyoruz. Elazığ'a rakibimizle birlikte gidiyoruz. Bu Türkiye'de bir ilk. Bunlar olması gereken şeyler. Uçak boş giderken Elazığ kafilesi neden memleketlerine yorgun gitsin. Herkes birbiriyle arkadaş. İnşallah iyi bir örnek teşkil eder. Bunlar, olması gereken şeyler. Verilen oyuncu bize karşı oynamasın, oyuncu başkasıyla anlaştı, antrenmana çıkarmayalım, kadro dışı bırakalım, bunlar futbol adına doğru şeyler değil."
Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynanan Antalya Cup maçlarında saha zemininin biraz bozulduğuna dikkati çeken Samet Aybaba, kendileri istemedikleri halde bu maçların oynatıldığına dikkati çekti.