Antalya'da "1 meşale de sen yak" etkinliği kapsamında yürüyüş yapan bir grup Antalyaspor taraftarı, içinde hamile bir kadın ile çocukların bulunduğu GS Store'a ses bombası attı. İş yerinin camlarını tahrip eden taraftarları, firma sahibi tabanca çekerek uzaklaştırdı.
Olay, saat 22:00 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyaspor taraftarları, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Meşale yakıp ses bombası atarak yürüyen grup, GS Store yanına gelince çalışanlar ile karşı karşıya geldi. İçinde bir hamile kadın ile çocukların bulunduğu dükkana yönelen grup, içeriye ses bombası attı. Bu sırada içerine bulunanlardan bazıları bayılınca iş yeri sahibi taraftarları dükkan önünden uzaklaştırmak istedi. Taraftarların tekrar saldırıya geçmesi üzerine belindeki ruhsatlı tabancasını çeken Bahtiyar Muradov, silahı yukarı doğrultarak içeride bulunanları korudu. Olay sırasında dükkanın camlarını parçalayıp, bazı eşyaları alan taraftarlar, daha sonra ses bombası atarak stada doğru yürümeye devam etti. Yol boyunca ses bombası atan grubu polis de uzaktan izlemekle yetindi.



BAŞKAN DA MEŞALE YAKTI

Işıklar Caddesi'nde bulunan eski stada giren Antalyaspor taraftarları, burada da meşale yakıp ses bombası atmaya devam etti. Bu sırada grubun yanına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel ile Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse geldi. Taraftarlarla konuşan Türel, "Bana nostalji yaşattınız. Güzel bir anı oldu. Çocukluğum ve gençliğim burada geçti" dedi. Taraftarlar tarafından yakılan meşale ile fotoğraf çektiren Türel ve Köse, daha sonra ayrıldı. Statta bir süre daha slogan atan grup, ara sokaklarda dağıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.