Süleyman EKİN/ ANTALYA, () - ANTALYASPOR Kulübü’nün 48’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Antalyaspor Yönetim Kurulu’nun düzenlediği iftara katılan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, küme düşen Antalyaspor için "Yiğit düştüğü yerden kalkar" değerlendirmesinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği iftar yemeği, Hasan Subaşı Tesisleri’nde verildi. Çim sahanın ortasında düzenlenen organizasyon, kentin siyaset, spor ve işadamlarını bir araya getirdi. Kent protokolunun hazır bulunduğu yemekte davetlileri, Antalyaspor Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro karşıladı. Günün esprisi Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasında geçti. Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Lara semtindeki park alanlarına koydurttuğu ‘Çimlere basabilirsiniz’ tabelalarına atıfta bulunarak, çimler üzerine kurulu masaya otururken, "Çimlere basıyoruz, ne yapacağız şimdi?" sözlerine Vali Öztürk, gülümseyerek "Çimlere basabilirsiniz" karşılığını verdi.
GENCER: BU COŞKU BİZİ LAYIK OLDUĞUMUZ YERE TAŞIR
İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, “İki anlamlı ve manevi günün bir arada olmasının, Antalyaspor için gurur ve onur verici bir gün olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl göreve geldik. 1 yılı doldurduk. Geçen yıl da bu birlik ve beraberliğin olmasını isterdik. Kötü bir yıl geçirdik. İstediğimizi yapamadık. Tüm sorumluluğu Antalyaspor Başkanı olarak üzerime aldım. Gönül isterdi ki, bu iftarı Süper Lig’de devam eden bir kulübün başkanı olarak yapmak isterdim. Ramazan ayının bu mübarek gününde özür diliyorum. Bugünkü coşkuyu gördükten sonra inşallah layık olduğumuz yere hep beraber geleceğimizi düşünüyorum” dedi.
TÜREL: ANTALYASPOR’U GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise konuşmasında şunları söyledi: "Antalyaspor’un aldığı bu sonucu hiçbirimiz istemezdik. Bugün burada böylesi önemli bir katılım ve kalabalık ortam, bize Antalyaspor’un iyi gününden daha çok, kötü günde bir araya gelindiğini gösteriyor ki, bu bizim için önemli. Bu fotoğraf Antalyaspor’u gelecekte güzel günlerin beklediğinin göstergesidir."
VALİ ÖZTÜRK: ANTALYALILIK BİLİNCİ TAM OLUŞMUŞ DEĞİL
Vali Sebahattin Öztürk ise Antalya’nın adını taşıyan bu kulübün, Antalya kimliğiyle özdeşleşmiş, bütünleşmiş olduğuna dikkati çekerek, “Bu kulüp Antalya’nın ortak paydası demektir. Geçen yıl her ne kadar takım düştüyse de ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ prensibince, madem ki oradan bir düşüş meydana geldi. Bu yıldan itibaren tekrar Süper Lig’e çıkışın startını bugün buradan vermemiz gerekiyor ve vermemiz lazım. Antalya hızla büyüyen bir şehir olduğu için Antalyalılık bilinci, o kadar sıkı bir şekilde henüz tam oluşmuş değil. Burada olanları ve buraya gönül verenleri tenzih ederek söylüyorum. Ama bunun mutlaka oluşması lazım. Çünkü bu sadece bir kulüp değil, aynı zamanda kentlilik bilinciyle bağlantılı bir anlayıştır. Spor kulübünün o şehri temsil ettiği düşünülerek desteklenmelidir” diye konuştu. 
İftarın ardından Antalyaspor’un kuruluş yıldönümü anısına tüm protokol üyeleri pasta kesti.

FOTOĞRAFLI