TÜRKİYE Triatlon Federasyonu'nun yıllık faaliyet programında yer alan ve bu yıl beşinci kez düzenlenen Antalya Triatlon Yarışması başladı.
Konyaaltı Sahili'nde yapılan yarışların ilk gününde yıldız, genç yaş grupları, elit ve aday elit ile halk triatlonu gerçekleştiriliyor. Tüm kategorilerde yarışan sporcular önce denizde yüzüyor, ardından bisikletle pedal çeviriyor. Yarışçılar daha sonra sıkı bir koşuyla bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacak. Bugün halk triatlonuna katılanlar 200 metre yüzecek, 5 kilometre bisiklete binecek ve 1 kilometre koşacak.
AVRUPA KUPASI YARIN
Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bugün ulusal Antalya Triatlon Yarması'nın startını verdiklerini, yarın da 5'nci ETU Antalya Avrupa Kupası Triatlon Yarışı'nın yapılacağını söyledi. Bugün toplam 250'nin üzerinde sporcunun yarıştığına işaret eden Hamdi Güneş, yarın yapılacak Avrupa Kupası yarışı içinse erkeklere ayrılan 70 kişilik kotanın tamamen dolduğunu, kadınlar için ayrılan 75 kişilik kotanın da dolmak üzere olduğunu aktardı. 23 ülkenin katılacağı yarınki kupa mücadelesinde Türkiye'yi 4 kadın, 3 erkek sporcu temsil edecek.

SE(SU/AÖ) FOTOĞRAF