TURKISH Airlines Antalya Cup 2014 organizasyonunun tanıtım ve protokol kokteyli Gloria Golf Otel’de gerçekleştirildi. Geceye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Galatasaray Sportif Direktörü Tomas Ujfalusi, Celtic Takım Kaptanı Scott Brown, Ajax menajeri Tjerk Smeet, Trabzonspor Başkan Baş Danışmanı Serhat Altıncı ve çok sayıda davetli katıldı.

ARICI: ANTALYA’YA 12 MİLYON 66 BİN MİSAFİR GELİYOR

Gecede konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı şunları söyledi:

“Sporun içinden gelen birisiyim. Antalya’da bu organizasyon yapılıyor. Hasret kaldığımız bir organizasyondu. İnşallah bu organizasyon başlar ve üzerine eklenerek devamı gelir. Bugün Antalya’ya 12 milyon 66 bin misafir geliyor. Bu bir rekor. Geçen yıla nazaran yüzde 8 artış var. Bunları Türkiye’deki turizmcilerle birlikte yaptık. Dünya’da en fazla misafir Kabul eden üçüncü şehir oluyorsa bu organizasyon da bir parçası. Bu organizasyonda emeği geçenler var. Galatasaray ve Trabzonspor kulübümüz Avrupa’da başarıdan başarıya koşuyorlar. İnşallah onları şampiyonlukta da göreceğiz. Bunu Galatasaray geçmişte başardı, yine yapacaklarına inanıyoruz. Trabzonspor’umuz da Avrupa’da çok başarılı yol katediyor. Celtic ve Ajax misafirlerimiz. Bu turnuvanın başarılı geçeceğine inanıyorum. Avrupa Birliği Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu bey başbakanımızla beraber, son gün de bizimle beraber olacak sanıyorum. Buraya gelinceye kadar bir çok yol katedildi. Türkiye çok büyük organizasyonlara imza attı. Bunun alt yapısını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarına, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. 26 stadımız inşa halinde. Bunlardan biri de Antalya Stadı. İnşallah bunlar da bitirilip sporcuların hizmetine sunulduğunda çok daha büyük organizasyonları hep beraber göreceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

UJFALUSI: BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Galatasaray Sportif Direktörü Tomas Ujfalusi yapılan maçların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Ajax ile maçımız var. Kazanırsak devam edeceğiz. Bu maçlar ikinci sezon hazırlığı ve şampiyonlar ligi hazırlığı için çok önemli. Değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

CELTIC KAPTANI SCOTT BROWN: BURADA OLMAK GÜZEL

Celtic kaptanı Scot Brown gecede yaptığı konuşmada “İlk kez Antalya’ya geliyoruz. Burada çok iyi ağırlandığımızı hissediyoruz. Burada olmak güzel” dedi.

TRABZONSPOR BAŞKAN DANIŞMANI ALTINCI:

Trabzonspor Kulübü Başkan Baş Danışmanı Serhat Altıncı gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Önemli bir turnuva olduğunu düşünüyoruz. Galatasarayımız burada. Biz de bu turnuva içinde yer almak istedik. Güzel bir turnuva olacak. Takımımız için de iyi bir hazırlık dönemi olacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.”

AJAX MENAJERİ SMEET: GALATASARAY’A KARŞI OYNAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Ajax menajeri Tjerk Smeet ise şunları söyledi:

“Burada hava bizim ülkemizden çok daha sıcak o yüzden çok mutluyuz. Kendi ligimizin en üstündeyiz ve kupa maçlarımız var. Galatasaray gibi bir takıma karşı oynamak bizim için çok önemli. İyi bir maç olacak.”

Organizasyon takım temsilcilerinin turnuva kupasıyla birlikte toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.