TEKNİK direktörlüğünü Osman Özköylü'nün yaptığı PTT 1. Lig'in iddialı takımlarından Ankaraspor, oyuncuların saha içerisindeki performanslarını artırmak adına futbolcuları uydu üzerinden takibe aldı.

PTT 1. Lig'in ilk yarısını 37 puanla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından ikinci sırada tamamlayan Ankaraspor'da, oyuncuların saha içerisindeki performanslarını artırmak adına Osman Özköylü ve ekibi harekete geçti. Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden uzun süredir bu konuda araştırmalar yapan Özköylü ve ekibi, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Ajax gibi yurt dışındaki önemli takımların kullandığı, futbolcuların saha içerisindeki aksiyonlarını ölçen ve görsel reaksiyonlarını artırmaya yönelik sistemi, Ankaraspor'da uygulamaya başladı.

OYUNCULAR YAKIN TAKİPTE

Bu sistemle antrenmanların daha keyifli bir hal aldığını belirten mavi-beyazlı ekibin teknik patronu Osman Özköylü, "Kullandığımız bu sistemle oyuncularımızın saha içerisindeki hem aksiyonlarını, hem hızlarını, hem de yönlerini uydu aracılığıyla saha içerisinde ölçebiliyoruz. Diğer yandan "Smart Speed" aracılığıyla da oyuncumuzun saha içerisinde görsel reaksiyonlara verebileceği tepkileri de rahatlıkla tespit ediyor, daha hızlı düşünme bunu daha hızlı uygulayabilme ve gelen tepkilere karşı daha hızlı reaksiyon göstermesini sağlayabilmesi için kişisel antrenman programı belirliyoruz. Bunun sonucunda oyuncuların saha içerisinde daha hızlı düşünmesini ve daha hızlı tepki vererek daha hızlı oynamasını sağlamak için uğraşıyoruz. Bu sistem sayesinde antrenmanlarda oyuncularımız birbirleriyle yarışır ve daha fazla performans sergiler hale geldi. Teknik ekip olarak antrenmanların bu derece keyifli ve yüksek tempoda geçmesi, açıkçası bizleri hedefimize ulaşmak adına umutlandırıyor" şeklinde konuştu. ea (os/fg)