Ercan ATA, ANKARA- Ankaragücü'nde, 25 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesi Yönetici Zekerya Murat, göreve geldikleri günden beri yapılanları anlatarak, aylardır süren teftişin neden sonuçlanmadığını sordu.

Aslında söylenecek hiçbirşey yok diyen Zekerya Murat şu açıklamalarda bulundu: ''Bu ülkede sadece Ankaragücü'nde veya Bakkallar odasında pislik çıkmıyor. Ülkemizde pislik maalesef heryerden çıkıyor. Bir yıla yakındır Ankaragücü'nde görev yapıyorum. Geldiğimizdeki Ankaragücü ile bugünkü Ankaragücü'nün durumu belli. Benim en çok üzüldüğüm nokta bu. Tamam teftiş yapılsın, ama teftiş bu kadar uzun sürmez ki. Kimin ne pisliği varsa devlet bir an önce ortaya çıkarsın. Yapanın yanına kar kalıyor. Yargı sürelerinin uzamasından her kesim şikayet ediyor. Başta Cumhurbaşkanımız. Başbakanımız ve Meclis başkanımız ama hiçbir kimse bir şey yapmıyor. Biz Ankaragücü'ne göreve geldiğimiz günden beri yaklaşık olarak, 20 milyon tl borç ödedik. Biz yönetim olarak kimin ne olacağı varsa anlaşma yoluna gittik ve 3 lira alacağı olana 2 lira vererek kapattık. Teftişler bizimle alakalı değil, geçmiş yönetimlerle alakalı. Kimin ne pisliği varsa çıksın ortaya. Biz açığız ve yaptıklarımız belli. Biz geçen yıl Ankaragücü yönetimine geldiğimizde takımız 10 puanı vardı. Bugün Ankaragücünün kaç puanı olduğunu, nerden nereye geldiği ortada. Menemenlerle, döner ekmeklerle ve simitle beslenen futbolcuların durumu ortadaydı. Bugün ise hiçbir futbolcumuza borcumuz yok. Olağan üstü kongre kararı aldık. Elimizi taşın altına koyduk ama ne hikmetse dünyada bir başkent takımı şampiyon olmasın. Ankaracücünü yerlere sermişler. Ankaragücünü bu hale getirenler utansın. Maddi ve manevi daha iyi yapacak olan varsa bu kongrede gelsin. Daha önce Ankaragücü demir perde ülkeleri gibi yönetiliyor ve üye yapılmıyordu. Katkı sağlayacak herkese artık kapılar açık. Ama gözüken bu ihale bize kalacak. Bu güne kadar ne bir aday var nede sahip çıkan var. Buda Ankara'da yaşıyanların ayıbıdır diye düşünüyorum,''dedi.

Ankaragücü ve başkanlığına aday olduğu bakkallar ve bayiler odası seçimlerine değinen Zekeriya Murat, Göl yerinde su uzun süre kalırsa kokar. Bunların pisliği uluslar arasını geçti. Başkanlığa aday olan Murat, Türkiyedeki en büyük sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Bendevi Palandöken'e karşı aday oldum. Sözde 2-5 milyon esnafın temsilcisi ''Ahi Baba''da bile yolsuzluk var'' diye konuştu EE(MA)