ERCAN ATA, ANKARA-(fotoğraflı)

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, daha önce kendi sahasında oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri Ofspor karşılaşması sonunda soyunma odasına giderek bazı futbolcularını dövdüğü haberleriyle gündeme gelmişti.

Dün oynanan Spor Toto 2. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Alanyaspor'a sahasında 1-0 yenildikleri karşılaşmanın ardından, protokol tribününde olaylar çıkmıştı.

Bu olayların ne olduğu ise bugün ortaya çıktı. 50 yıldır Ankaragücü taraftarı olan ve tribün liderlerinden Murat Çalışkan'ın babası, 70 yaşındaki İlyas Çalışkan ve Amcası Feridun Çalışkan'ın maç sonu başkan Yiğiner'in korumaları tarafından darp edildikleri ortaya çıktı. Maçın son bölümlerinde İlyas Çalışkan'ın kardeşi Feridun Çalışkan'ın başkan Mehmet Yiğiner'e bir kaç defa "yağmurda çamurda her maça geliyoruz. Bu takımın hali nedir" diye bağırdığı belirtildi. Bu söylemler üzerine maç sonu Yiğiner, iddiaya göre küfrederek korumalarına "atın bu adamı dışarıya" diye talimat verdi. Kardeşinin dövüldüğünü gören 70 yaşındaki 50 yıllık Ankaragücü taraftarı olan İlyas Çalışkan araya girince, korumalar tarafından darp edildi. Bu gelişme üzerine Tribün liderlerinden Murat Çalışkan konu hakkında başkan Yiğiner ile konuşmaya gidince korumalar bu sefer onu da darp ettiler. Maç sonu yaşanan bu olayların ardından Hastaneye giden İlyas Çalışkan rapor aldı ve karakola giderek Yiğiner ve korumaları hakkında suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

EA(MA)