ALTINORDU, özellikle Süper Lig kulüplerinin oyuncu performanslarını ölçmek için kullandığı Sentio Spor Analitik Platformu'nu PTT 1'inci Ligi'nde Samsunspor'dan sonra uygulayan 2'nci kulüp oldu.
Bucaspor karşımlaşmasında ilk kez yapılan ölçümlerle futbolcuların toplam koşu mesafesi, yürüme, jogging koşu, yüksek hızda koşu ve sprint ölçümlerinin verilerini elde ettiklerini belirten Performans Geliştirme ve Analiz Antrenörü Sezgin Takmaz, "Bu sayede antrenman ve maç tempolarını dengeleyeceğiz" dedi.
İki adet panoramik kamera yardımıyla sahadaki 22 oyuncunun bilgisayara tanımlandığını ifade eden Takmaz, "Sistemi tüm iç saha ve deplasman müsabakalarımızda uygulayacağız. Şut, orta, faul, taç ve gollerle ilgili verileri de toplayabiliyoruz" diye konuştu.
Altınordu'da ön libero Berkay Samancı'nın Bucaspor derbisinde 10 kilometre koşarak takımın en hareketli ismi olduğu öğrenildi. Futbolcuların performansını artırılmasına yönelik sistem için Altınordu'nun yıllık 50 bin TL ücret ödedeği bildirildi.
RAKİP AKHİSAR BELEDİYESPOR
Altınordu, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Akhisar Belediyespor'la yarın hazırlık karşılaşması yapacak. Akhisar Şehir Stadı'ndaki müsabaka saat 17.00'de başlayacak. Futbol direktörü Murat Dizdar, karşılaşmanın lig maçı havasında geçeceğine inandığını belirterek, "İki takım için de önemli bir sınav olacak. Hedefimiz her şeyden önce iyi futbol sergilemek" dedi.

FOTOĞRAFLI