SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup’ta takipçisi Ankaragücü’nü uzatmada attığı golle 3-2 yenerek 54 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştıran Altınordu, şampiyonluğa koşuyor.
Takipçisi Alanyaspor’a 4, üçüncü sıradaki Ankaragücü’ne 6 puan fark atan Altınordu, 9 haftadır zirve olmanın keyfini çıkarntıyor. Kırmızı lacivertli ekip, kalan 10 maçta kaza yapmadan kupayı kaldırıp son olarak 1991-92 sezonunda mücadele ettiği 1'inci Lig’e 22 yıl sonra dönmenin planlarını yapıyor.
Önümüzdeki iki hafta ligde kalma savaşı veren deplasmanda Güngören Belediyespor'dan Eyüpspor’le karşılaşacak olan Altınordu, sırasıyla deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Körfez Futbol Kulübü, deplasmanda Nazilli Belediyespor, Bugsaşspor, deplasmanda Bandırmaspor, Kızılcahamamspor, Pazarspor ve deplasmanda Bayrampaşa maçlarıyla ligi noktalayacak. 30'uncu haftada oynanacak Alanyaspor-Ankaragücü maçı Altınordu için önemli bir fırsat olacak.
İŞİMİZE BAKACAĞIZ
Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, 4 puanlık fark yüzünden şampiyonluk havasına girmeyeceklerini, ancak avantajın kendilerinde olduğunu dile getirdi. Kalan haftalarda kayıplar da yaşanabileceğini söyleyen Nüseyin Eroğlu, şöyşle dedi:
"10 haftada alınacak 30 puan var. İstikrarlı çizgimizi bozmadan bu panların tümünü toplamaya çalışacağız. Rakiplerin durumu bizi ilgilendirmiyor, kendi işimize bakacağız. Biz kazandıktan sonra önümüze geçemezler. Her maç final. Herkes şampiyon olduk gibi bakıyor. Bu çok yanlış. Futbolda hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor."

MK(YC/AÖ)