GOLCÜSÜ Gökhan Karadeniz'i Süper Lig ekibi Trabzonspor'a 900 bin Euro'ya satan Altınordu, 2'nci Lig tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirerek rekor kırdı.
Attığı 27 gol ve yaptığı 16 asistle takımının 1. Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan 24 yaşındaki Gökhan, aynı zamanda Altınordu tarihinin de en yüksek fiyata satılan oyuncusu oldu. Geçen sezon profesyonel liglerin en çok gol atan futbolcusu unvanını kazanan Gökhan'ı Nilüferspor'dan sezon başında 130 bin TL'ye aldıklarını hatırlatan Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Oyuncuyu 1 sene içerisinde 3 milyon TL'ye yakın bir fiyata satmak büyük başarı. Ayrıca Trabzon'un Gökhan'ı bir başka kulübe satması halinde yüzde 10 da pay alacağız. Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, ısrarla Gökhan Karadeniz'in transfer edilmesini istedi. Ona her zaman şans verdi ve futbolcunun bu seviyeye gelmesinde büyük katkı koydu" dedi.
Gökhan'ın Altınordu'ya gelmeden önce düşüşe geçtiğini anlatan Murat Dizdar, "Gökhan 2 sezon önce 3. Lig takımlarında kiralık oynuyordu. Onu keşfettik ve bize gelince büyük patlama yaptı. Bu da Altınordu sisteminin ne kadar doğru çalıştığının göstergesi oldu" diye konuştu. Gökhan'ın Trabzonsor'a kendi isteği ile gittiğini sözlerine ekleyen Murat Dizdar, şöyle devam etti:
"Biz Gökhan'ı bırakma taraftarı değildik. Ancak futbolcumuz ısrarla Süper Lig'de oynamak istediğini söyledi. Biz 1 sezon daha Altınordu forması giymesi gerektiğini kendisine ilettik. Fakat, gitmeyi kafasına koyunca, Trabzonspor'a oyuncuyu verdik. Aksi halde, gelecek sezon bize faydalı olamazdı. Süper Lig ekiplerinin kıskacında olan diğer oyuncularımız Taha Can ve Halil İbrahim'i ise satmayacağız"
İZMİR FARKI
Altınordu, Gökhan'ı Trabzonspor'a 900 bin Euro'ya satarak 2'nci Lig tarihinin en pahalı transferine imza atarken Bucaspor ise 2 yıl önce Salih Uçan'ı Fenerbahçe'ye 1 milyon 550 bin Euro'ya satıp, 1'inci Lig'in en pahalı transferini gerçekleştirmişti. Altay ise 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu'yu Süper Lig ekibi Kayserispor'a 2 milyon 300 bin TL bonservis bedeli karşılığında satarak kasasını doldurmuştu. Bucaspor bu sezon Taylan Antalyalı için Gençlerbirliği ile 1 milyon 500 bin TL karşılığında el sıkıştı.

OA(YC/AÖ)