ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan, katıldığı bir televizyon programında kulübün geleceğinden 1'inci Lig'deki hedeflerine, transferlerden altyapıya kadar pek çok konuda ilginç açıklamalar yaptı. A Takım'ın geçen sezon sadece açılışına ve kupayı aldığı maçına giden Özkan, profesyonel takıma emek vermeyeceğini söyledi. "Benim misyonum altyapı" diyen Seyit Mehmet Özkan, "A Takım'daki oyuncuların başında futbol direktörü ve teknik ekip var. Benim onlarla ilgilenecek vaktim yok. Ben hafta sonu U14, U15, U16, U17 ve U18 takımımızın maçlarına gidiyorum. O nedenle A Takım'ın maçlarını izlemem. Benim asıl görevim, futbolun üreticiliğini yapmak" dedi.
Türkiye'nin topraklarında yetişen çocuklara büyük değer verdiğini anlatan Özkan, "Ben insan bahçıvanlığı yapıyorum. Tek hayalim Süper Lig'de oynarken, kadromuzda bu ülke evlatlarının görev alması. Şu anda mevcut takımda altyapıdan oyuncu bulunmuyor. Ancak 3 ya da 4 sene içerisinde futbolcu fabrikasına döneceğiz. Her sene 4 oyuncuyu A Takım'a aktarmak en büyük hedefimiz. Bizim altyapı projelerimizi ülkemizdeki tüm takımların örnek alması gerekiyor. Öyle astronomik paralar harcamıyoruz. O nedenle her kulüp bizim yaptığımız işi ilerletebilir" şeklinde konuştu.
HEDEF PLAY OFF
PTT 1'inci Lig'e 22 yıl sonra dönmelerinin büyük başarı olduğunu dile getiren Seyit Mehmet Özkan, önümüzdeki sezon hedeflerinin play off olduğunu söyledi. İlk iki sırayı amaçlamadıklarını belirten Özkan, "Şampiyonluk bizim için şimdilik geri planda. Önce yapılanmamızı ve geleceğimizi sağlama alacağız. play off bizim için yeterli olacaktır. Gelecek yıllar zaten şampiyonluğu kovalayacak duruma geliriz" dedi. Özkan, 1'inci Lig'de yabancı futbolcu transfer etmeyeceklerini yineledi.
GÖKHAN İÇİN PAZARLIK
Geride bıraktığımız sezon attığı 27 gol ve yaptığı 17 asistle Süper Lig takımlarının gözdesi olan Gökhan Karadeniz hakkındaki transfer söylentilerine açıklık getiren Seyit Mehmet Özkan, bu oyuncu için bazı kulüplerle görüşme halinde olduğunu söyledi. Başta Bursaspor ve Trabzonspor'un istediği Gökhan'ın önünü tıkamayacaklarını ifade eden Özkan, "Belirlediğimiz bonservis bedelini ödeyen kulüp Gökhan'ı alır. Bu konuda ciddi görüşmeler yapılıyor" dedi.
EN BÜYÜK EKSİK TARAFTAR
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, en büyük eksiklerinin taraftar kitlesi olduğunu vurguladı. Özkan, yeni jenerasyonun kulübü yeterince tanımadığını ifade ederek, "Altınordu 1923 yılında kurulmasına rağmen, bizimle yeniden doğdu. Şu anda taraftar kitlesi oluşturmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz çocuklar ve anneleri. Kulübü onlara tanıtıyoruz. Sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Piknikler ve uçurtma şenlikleri gibi aktivitelerle çocukların ilgisini çekiyoruz" dedi.
YABANCI SINIRLAMASI KALKSIN
PTT 1'inci Lig'de Altınordu kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayacağını açıklayan Seyit Mehmet Özkan, Futbol Federasyonu'nun lejyoner kısıtlamasına ise karşı çıktı. Süper Lig'de 5+3 şeklinde uygulanacak yabancı kontenjanın sınırsız olması gerektiğini belirten Özkan, "Futbol bir hobi değil, endüstri. Burada büyük paralar dönüyor. Avrupa'da mücadele edecek takımların yabancı alması doğal. TFF başkanı olsam yabancı kısıtlamasına gitmem. Ancak Altınordu başkanı olarak da kulübümü yabancılarla doldurmam. Çünkü onların kalitesinde Türk oyuncu yetiştirebilirim" cümlelerini kullandı.

OA(YC/AÖ)