U17 Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı forması giyen, 1.FC Köln'den sağ bek Koray Kaçınoğlu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Dış transfer çalışmalarına hız veren Altınordu, Berkay Samancı'nın ardından Alman 1.FC Köln'den Koray Kaçınoglu'ya da 2 artı 1 yıllık imza attırdı.

Geçen sezon Bundesliga'ya çıkan 1.FC Köln'de A2 takımında 13 maça çıkan, 4 kez A Takım kadrosunda yer alan 1994 doğumlu oyuncu, bir dönem Galatasaray'ın da transfer listesine girmişti. U16, U17, U18, U19 ve U20 kategorilerinde 30 kez Alman Milli Takımı'nda oynayan, 2011'de Meksika'da düzenlenen U17 Dünya Şampiyonası'nda yine Almanya formasıyla mücadele eden Koray Kaçınoğlu, son dönemde adından en çok söz ettiren gurbetçiler arasında gösteriliyor. Meksika'daki U17 Dünya Şampiyonası'na Almanya adına katılan 7 gurbetçiden biri olan genç sağbek, önceki gün sağlık kontrolünden geçtikten sonra İstanbul'da Futbol Direktörü Murat Dizdar ile bir araya gelip sözleşme imzaladı ve Almanya'ya döndü.

Koray Kaçınoğlu'nu, Almanya Temsilcisi Yasin Özçelik vasıtasıyla uzun süredir takip ettiklerini söyleyen Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Koray, gençliği, enerjisi, çıkış yapma isteği ile takımımıza önemi katkılar sağlayacaktır" dedi.

Futbol yaşamının çıkış noktasında doğru tercih yapmanın çok önemli olduğunu söyleyen genç oyuncu ise, "Altınordu, genç oyunculara bakışı ve gelecek planlaması açısından benim için en doğru yer. Burada kendimi geliştireceğimi biliyorum. Burada kendimi ispatlayarak, Türk Milli Takımı'na kadar yükselebileceğimi düşünüyorum" diye konuştu.