ALTINBAŞ Holding, hayal kırıklıklarıyla dolu 7 yıllık bir macera ardından Göztepe'yi devretti.
Yüksek borç yükü ve transfer yasağıyla 5 sezonda Süper Lig'den amatör kümeye kadar düşen Göztepe A.Ş için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 20 Ağustos 2007'de ihale açtı. Toplam 5 firmanın yarıştığı ihaleyi 1 milyon 305 bin TL'yle Altınbaş Holding kazandı. Derneği de devralan Başkan İmam Altınbaş, "Her sene bir üst lige, el ele Süper Lig'e" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Hayalim Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i yenecek Göztepe" açıklamasını yaptı.
İmam Altınbaş, takımIN 2007-2008 sezonunda amatör kümeden çıkamaması ile ilk hayal kırıklığını yaşadı. O yıl Aliağa Belediyespor'un yarışmacı haklarının satın alınarak sarı kırmızılıların profesyonel lige dönmesi tartışma yarattı. İmam Altınbaş 2008-2009'da 3'üncü Lig Kademe Grubu'ndaki İzmirspor derbisinde protokolde ilk kez saldırıya uğradı. O sezon 3'üncü Lig'de şampiyonluk elde edilmesine rağmen olaylar 2009-2010'da son bulmadı. 2010-2011 sezonunda 2'nci Lig'den  1'inci Lig'e çıkan Göztepe iki sezon kaldığı bu ligde çok sayıda yıldız oyuncu transfer etmesine rağmen 17 Mayıs 2013'te küme düştü.
Taraftarlar küme düşme acısıyla Başkan İmam Altınbaş'a saldırdı, Atatürk Stadı ve kulüp binasını tahrip etti. Kulüpten elini çeken İmam Altınbaş bir süre sonra başkanlığı kardeşi Hüseyin Altınbaş'a devretti. Camiayla barışık bir yönetim anlayışı sergileyen, yıllardır beklenen tesis hamlesini başlatan Hüseyin Altınbaş, sportif anlamda hüsran yaşadı.
Ağabeyi gibi sezon içinde taraftar tepkisine hedef olan Altınbaş'ın 4 teknik direktörle çalıştığı sezon play off'ta bitti. Altınbaşlar, kulübe ciddi olarak talip bir grubun çıkması üzerine haklarını devretti.

EK(YC/AÖ) FOTOĞRAF