ALTAY'da 1-8 Haziran'da yapılacak kongresinde aday olmayacağının sinyalini verirken kesin kararını önümüzdeki hafta açıklayacağını söyleyen Başkan Niyazi Konuşmaz, gençleştirme projesinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.
"Kurtuluş altyapıdan geçiyor" diyen Başkan Konuşmaz, son iki maçta 10 gol yemelerine üzmediğini belirtirken şunları söyledi:
"Ankaragücü'ne 4-2 yenilmemiz kimseyi yanıltmasın. Ben skora değil, sahadaki futbola bakarım. Çok iyi işler yaptık. İlk yarıda 3-0 öne geçebilirdik, kazanınca sevinçten havalara uçtular. İki gollerini de hakem yarattı. Doksan dakikanın hakkı bu değildi."
2007-2010 yılları arasında altyapı ağırlıklı takımlarla iki kez Süper Lig'in kapısından döndüklerini, ancak bu tarihten itibaren gelen yönetimlerin genç oyuncu transfer etmediğini sözlerine ekleyen Başkan Konuşmaz, şöyle devam etti:
"Altay'ın kurtuluş gençlerden geçiyor. Bu sezon deneyimli isimlerin yanında gelecek vaadeden Alihan ve Ardahan gibi isimleri kadromuza kattık. Altyapıdan yetişenlerin yanı sıra yeni yetenekler bulup kulübün 2-3 yılını kurtarmalıyız. Borçlar ancak böyle erir. Yönetimimiz bu yüzden devam etmeli, sabırlı olmalıyız. Altay bu projenin ekmeğini yiyecektir, kaçış yok."

MKM(YC/AÖ)