KURULUŞUNUN 100'üncü yılına adım atan Altay, sezon boyunca sürecek kutlamalara başladı. Siyah beyazlılar bugün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak 100'üncü yılın startını verdi. Eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da katıldığı törende Başkan Niyazi Konuşmaz, Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, eski ve yeni yöneticiler, altyapı sporcuları ve antrenörlerle taraftarlar yer aldı.
İstiklal Marşı ve baygı duruşunun ardından Başkan Konuşmaz ile Divan Başkanı Tözge Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Kulübün geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ifade eden Tözge, "Artık yeni bir sayfa açıyoruz. Kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakarak el ele yeni başarılara imza atmalıyız" dedi. Atatürk Anıtı önünde objektiflere poz veren siyah beyazlılar hep birlikte Altay Marşı’nı söyledi.
KORTEJ İPTAL
Altay'ın 100'üncü yıl kutlamaları dahilinde bugün Alsancak Stadı önünden başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda sona ermesi planlanan kortej yürüyüşü, İzmir’de gün boyunca etkili olması beklenen yağış nedeniyle iptal edildi. Taraftarların meşalelerle yapılacak kutlamayı cumartesi gününe ertelediği bildirildi. Camianın ileri gelenleri bu akşam saat 20.00’de Hilton Oteli’nde yapılacak 100'üncü yıl balosunda bir araya gelecek. Baloda 1 ve 1914 numaralı 100'üncü yıl formaları açık artırmayla satışa sunulacak.