ALTAYLI taraftarların Altınordu derbisinde açtıkları, "Alt yapı namusumuzdur, çocuk hırsızlığına hayır" pankartının sırrı çözüldü.
Siyah beyazlı takımın geçen sezon İzmir şampiyonu olan U-11 takımından iki oyuncunun Altınordu tarafından transfer edilmesinin iki kulübün arasını açtığı öğrenildi. Geçen yıl Altay U-11 takımında kupa kaldıran Tibez Öniz ve Ege Ayçiçeği’nin bu sezon Altınordu U-12 takımında forma giydiği bildirildi.
Altay alt yapı sorumlusu Semih Çalışır, "Altınordu yönetimi, ailelerin aklını çelerek çocuklarımızı transfer ediyor. Tüm oyunculara talip olmalarına rağmen sadece ikisini aldılar. Üst yaş gruplarında da aynı tutum içindeler. Yine U-11 takımımızla ilgili girişimleri olduğu kulağımıza geliyor. Biz başka kulüpte lisansı olan oyuncuyu antrenmana dahi almazken, Altınordu’nun bu tutumunu doğru bulmuyoruz" dedi.
ALTINORDU'DAN UEFA'LI SAVUNMA
Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar is e UEFA’nın kararı doğrultusunda Futbol Federasyonu'nun 12 yaşından küçük futbolcuların istediği kulübe transfer olabildiğini söyledi. Altay U-11 Takımı’ndan alınan Tibet Öniz’in Altınordu’da oynamaya devam ettiğini, ancak Ege Ayçiçeği’nin kulüpten ayrıldığını belirten Murat Dizdar, şunları söyledi:
"12 yaşından küçük çocuklar daha iyi eğitim görecekleri kulübe gitmekte özgür. Galatasaray bizim en yetenekli oyuncumuz Emre’yi aldı. Altay’a da gidenler oldu. Herkesin tercihine saygı duymak gerekiyor. Yetiştiricilik bedeli 12 yaşından sonra başlıyor. Almanya’da 18 yaşına kadar oyuncunun istediği kulübe gitme hakkı var."
 
MK(YC/AÖ)