ALTAY Başkanı Niyazi Konuşmaz'ın, 1-8 Haziran tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olmayacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz hafta, "Yüzde 51 adayım" açıklamasıyla dikkat çeken Niyazi Konuşmaz, 4-2 kaybeadilen Ankaragücü maçı öncesinde sosyal medyada, "Başkanlığımın son deplasmanını huzur içinde tamamlıyorum. Arkadaşlarımın bu bayrağı benden sonra en iyi şekilde taşıyacaklarına inanıyorum. Yine de Altay'a hizmetimiz bitmez" diyerek veda sinyali verdi.
Niyazi Konuşmaz'ın yerine Başkan Yardımcısı Aslan Savaşan'ın aday olacağı, Konuşmaz'ın yeni yönetime dışarıdan destek olacağı belirtildi. Adaylığını gelecek hafta açıklaması beklenen Aslan Savaşan'ın yeni isimlerden kurulu, mali açıdan güçlü bir liste oluşturacağı bildirildi. Savaşan'ın listesinde Profesyonel Şube'den Umut Köroğlu ile Hakan Ceylan'ın da yer alacağı kaydedildi. Altay'da iş adamı Murat Bora Dülger daha önce adaylığını açıklamıştı.
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son iki maçında Bandırmaspor'a 6-2, Ankaragücü ise 4-2 yenilen Altay, taraftarını kahretti. Siyah beyazlı ekip iki maçta kalesinde 10 gol görürken teknik direktör Bekir Küçükşahal, Başkent'te hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Küçükşahal, "10-15 bin Ankaragücü taraftarı maç sonrası bizi ayakta alkışladı. Özellikle ilk yarı müthiş oynadık. Bir golümüz sayılmadı, duran toplardan acemice goller yedik. Hakem takdir haklarını rakipten yana kullandı" dedi. Sol bek Umut'un ilk kez 11'de yer aldığı müsabakada iki gol atan Tufan cezalı duruma düştü.

MK(YC/AÖ)