SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk iddiasıyla yola çıkmasına rağmen 8’inci hafta sonunda lider Ankaragücü’nün 7 puan gerisinde ve 6’ncı sırada kalan Altay’da Ümit Kayıhan devri kapandı.
3-2’lik Pazarspor yenilgisinin ardından bugün yapılan toplantıda Kayıhan’la yolları ayırma kararı aldıklarını açıklayan Kulüp Başkanı Niyazi Konuşmaz, "El sıkışarak vedalaştık. Şampiyonluk yarışında geri kaldığımızı düşünerek, kan değişikliğine gidilmesini uygun gördük" dedi. Ümit Kayıhan’ın hak edişlerinin ödeneceğini dile getiren Başkan Konuşmaz, "Ümit Kayıhan’ın Altay sevgisi, paranın önüne geçti. Teknik direktörümüzle maddi sıkıntı yaşamayacağız" diye konuştu. Yeni teknik direktör arayışına başladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Konuşmaz, "Aklımızda net bir isim yok. Bir haftaya kadar yeni teknik direktör takımın başına geçer" dedi.
Ümit Kayıhan ise ayrılık kararını, "Yönetimle fikir ayrığılığı yaşadık. arşılıklı olarak anlaşma sağladık. Kalsaydım bu takımı şampiyon yapardım" diye değerlendirdi.
ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ 8 HAFTA SÜRDÜ
Bu sezon 100'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Altay’a büyük umutlarla göreve gelen teknik direktör Ümit Kayıhan’ın siyah beyazlı kulüpteki üçüncü çalışma dönemi 8 hafta sürdü. Sezona 2-0’lık Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Kayıhan’ın takımı ligde 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak lider Ankaragücü’nün 7 puan gerisinde 6. sıraya yerleşti. Bu periyotta 15 gol atan Altay, kalesinde ise 9 gol gördü. OA(YC/AÖ)