BİR yandan transfer çalışmalarını sürdüren, diğer taraftan giderek ağırlaşan ekonomik sorunlarla boğuşan Altay yönetimi, bu kez de Alihan kriziyle sarsıldı.
Siyah beyazlı yönetim, sözleşmesi 2015'te sona erecek genç savunma oyuncusuyla görüşerek mukavelesini 2 yıl daha uzatma teklifinde bulundu. Önerilen rakamı düşük bulan 22 yaşındaki stoper, ücretin artırılmasını, ayrıca geçen sezondan sarkan alacağının ödenmesini istedi.
Yöneticiler, Alihan'a 20 bin TL alacağının 17 bin TL'sini ceza olarak kestiklerini bildirince, bu şartlarda Altay'da kalmak istemediğini belirten genç oyuncu, Kayseri Erciyesspor, Orduspor ve Alanyaspor'dan teklif aldığını söyledi. Ancak bonservisine 600 bin TL bedel biçilen Alihan'ın bu kulüplere transferi gerçekleşmedi. Antrenmanlarda son derece gergin görünen futbolcu sözleşme yenilemezse, sezon sonunda serbest kalacak.
RAKİP AYDINSPOR
Alytay, yeni sezon öncesi dördüncü hazırlık maçında yarın Kuşadası'nda Aydınspor 1923 ile karşılaşacak. Mücadele saat 18.00'de başlayacak. Siyah beyazlılar daha önce 1922 Tirespor'la 2-2 berabere kalmış, Çine Mardanspor'u 3-2 yenmiş, Menemen Belediyespor'a ise 3-0 mağlup olmuştu.
Öte yandan denemeye alınan Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü'nden sol kanat Mustafa Yaşınses'le sözleşme imzalanacağı öğrenildi.