TEPECİKSPOR’u Alsancak’ta stoper Alihan’ın golleriyle 2-1 yenerek 5 maçlık mağlubiyet serisine son veren Altay’da yönetim, bu galibiyet için her yola başvurdu.
İlk iş olarak Adem ve Çetin’i kadro dışı bırakıp tüm takıma gözdağı veren teknik heyet, daha sonra Çeşme kampıyla terapi uyguladı. Maçtan önce 1500 TL olan galibiyet primini önce 2, sonra 3 bin TL’ye çıkaran yönetim, ekstra motivasyon sağladı. Başlama düdüğünden önce kale arkasında kurban kesilmesi de futbolcuları manevi açıdan ateşledi.
Tepecik galibiyeti ile üzerlerindeki baskıyı atıp, zor günleri geride bıraktıklarını söyleyen Profesyonel Şube Sorumlusu Hakan Ceylan, "Şanssız bir dönem geçiriyorduk. Bu kez de şans bize güldü. Geriye düşmemize rağmen müthiş bir hırsla mücadele ettik. Futbolcularda bu isteği görmek, bizi fazlasıyla memnun etti. Bu çıkışı sürdürüp, bir an önce alt sıralardan uzaklaşmalıyız" dedi. İzmir’de son olarak 23 Kasım’da Bozüyük’ü yenen siyah beyazlı ekip, tam 121 gün sonra iç sahada galip gelmiş oldu.
ŞEHMUS YİNE ÖFKE KURBANI
ALTAY'ın suskun golcüsü Şehmus, Tepecikspor maçında hakem İbrahim Halil İleri’ye itirazları sonucu gördüğü sarı kart nedeniyle Ofspor deplasmanı öncesi cezalı duruma düştü. Daha önce Nazilli Belediyespor karşılaşmasında hakeme hakaret ettiği için 3 maç ceza alan deneyimli golcü, geçen sezon Karşıyaka’da oynarken, 14 müsabakadan men edilmişti. Siyah beyazlılarda Selçuk ve Yüksel’in cezaları bitti. Sakat Ardahan’ın durumu belirsiz.

MK(YC/AÖ)