KURULUŞUNUN yüzüncü yılını sportif açıdan beklentilerin uzağında geçiren Altay, yarın yeni başkan ve yönetimini belirleyecek. Atatürk Stadı'ndaki Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nde düzenlenecek kongre saat 17.00'de başlayacak. Başkan Niyazi Konuşmaz'ın aday olmadığı seçimde mevcut yönetimde başkan yardımcısı olan Aslan Savaşan ve Murat Bora Dülger'in listeleri yarışacak. Yeni tüzük gereği kongre salonunda aidat tahsilatı yapılmayacak.
Aday yönetim listeleri 7 asil, 7 de yedek olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Ekibinde Gürhan Özbelge, Ferhat Kar, Ercüment Atik, Ahmet Çoker, Ahmet Atabey, Mehmet Şimşek, Ercan Mertbilek ve Erhan Karahan'ın olduğunu açıklayan başkan adayı Murat Bora Dülger, diğer beş ismi kongrede açıklayacağını söyledi. Aslan Savaşan mevcut yönetimden Hakan Ceylan, Umut Köroğlu, Mehmet Dülgerkaraoğlanoğlu ve Semih Çalışır'ın yanı sıra listesine Mustafa İduğ, Sadettin Ünlü, Hüseyin Yılmaz, Himmet Demir, Gürsel Canerler, Turan Güven, Ahmet Karadağ ve Ali Arslan'ı ekledi.
ADAYI UÇAR
Murat Bora Dülger, kampanya döneminde şubat ayından bu yana çalışma içinde olduğunu, seçilmesi halinde takımın başına teknik direktör Turgut Uçar'ı getireceğini açıkladı. Oluşturacakları 7 milyon TL bütçenin 2 milyon TL'sini kulübe bağışlayacaklarını belirten Dülger, takımı 2 yılda 1. Lig'e, 5 yılda Süper Lig'e taşımayı vaad etti. Alfemo, Konfor, Lezita, Termodinamik ve Gürsüt'ten sponsorluk desteği bulduğunu belirten Dülger, Ahmet Taşpınar, Nafiz Zorlu, Kemal Zorlu, Mehmet Erdoğan, Erdinç Altınyeleklioğlu, Sabri Sevenoğlu gibi önemli isimleri de arkasına aldı.
KERİMOĞLU LİSTEBAŞI
Aslan Savaşan geçen sezon Ofspor'u çalıştıran Tolgay Kerimoğluna takımı emanet etmeyi planlıyor. Bütçesini 8.4 milyon TL olarak açıklayan Savaşan Torku'yla sponsorluk anlaşması yapacaklarını duyurdu. Savaşan seçilmesi halinde Murat Uluç, Raşit Sevindir, Sinan Kaloğlu, Musa Sinan Yılmazer gibi isimleri transfer edeceğini, altyapı koordinatörlüğüne efsane futbolculardan Ayfer Elmastaşoğlu'nu getireceğini belirtti. Savaşan'a Niyazi Konuşmaz'ın yanı sıra Mahmut Özgener, Melih Tandoğan, Ömer Hızlıok, Erdoğan Tözge gibi önemli isimler destek veriyor.
DÜLGER İLKİ İSTİYOR, SAVAŞAN STECRÜBELİ
Altay başkan adaylarından Murat Bora Dülger, ilk kez siyah beyazlı kulüpte görev almaya talip, Aslan Savaşan ise 2002 yılından bu yana bir çok yönetimde görev aldı. Taraftar derneğinin anketinde Dülger'e yüzde 68, Savaşan'a yüzde 32 destek çıktı.
SAVAŞAN'IN MUTLU GÜNÜ
Altay Başkan Adayı Aslan Savaşan, kongre öncesi evlilik heyecanı yaşadı. Savaşan hayatını Hacer Çınar'la birleştirdi. Çiftin Swissotel Grand Efes'te düzenlenen nikah töreninde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Eski Bakan Işılay Saygın, Eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar nikah şahitliği yaptı. Törende siyah-beyazlı camiadan önemli isimleri yer aldı.

MK(YC/AÖ)