ALTAY Başkanı Niyazi Konuşmaz, kulübün 100'üncü  yılında 1'inci Lig hedefinden uzaklaşmalarına rağmen idari açıdan başarılı olduklarını, sportif başarısızlığın ise camia içindeki çekişmelerden kaynaklandığını savundu.
Altay 1914 Taraftarlar Derneği’nin istifaya çağırdığı Başkan Konuşmaz, ayak oyunlarıyla takımın motivasyonunun bozulduğunu öne sürerek, "Bizi eleştirenler yıllardır ne yaptıklarını söylesin. Başarı 3-5 günde gelmez. Yönetimde istikrar şart. 2017’ye kadar görevimin başındayım" dedi. "Verilmeyecek hesabım yok" diyen Başkan Konuşmaz, şöyle devam etti:
"Bana şunu, bunu çaldın, diyebileceklerse istifadan söz etsinler. Kulübün durumu ortada. Takım iki senedir şampiyon mu oldu? Altay’ı küme düşürenler perde arkasından oyun oynamasın. Küçük olsun, bizim olsun zihniyeti kulübü bu hale getirdi. Camianın uyanıp, bu gerçekleri görmesi lazım. Sezonun ilk yarısında temposunu beğenmediğim takımımdan şimdi memnunum. Büyük şanssızlık yaşadık."
VAAT, UMUT, HÜSRAN
Altay 1914 Taraftarlar Derneği ise yazılı bir açıklama yaparak yönetimi olağanüstü kongreye çağırdı. "Vaat, Umut, Hüsran" başlığıyla yayınlanan açıklama şöyle:
"Kongrede şampiyonluk vaadi dinledik, umutlandık. Kötü sonuçlara iş kazası denilince sustuk. 100'üncü yılda hesaplaşma ortamı yaratıldı. Kutlamalar hayallerin çok uzağında kaldı. Sportif başarı için hamle yapılmadı. Binlerce Altaylı’nın hayallerini yıktınız. Hep içimize attık, şimdi haykırıyoruz. Yönetim istifa. Kongre tarihi bir an önce açıklanmalı."

MK(YC/AÖ)