Türk profesyonel boks dünyası sadece ringlerde dövüşerek değil, dünya çapında büyük boks galaları organize ederek de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Profesyonel boksta özellikle Avrupa’da büyük işler yapan sporcularımızın yanı sıra, antrenörlerimiz ve arka planda büyük başarılara imza atan Türkler, dünyada söz sahibi olmaya devam ediyor. Bunlar arasında özellikle EC Boxpromotion, Hamburg’un göbeğinde yer alan dev tesislerinde, olimpiyat şampiyonlarından, dünya şampiyonlarına ve Avrupa şampiyonlarına kadar çok sayıda sporcuyu sözleşmesi altına alarak ringlerde fırtınalar estirmeye devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar çok sayıda dev galalarla dünya çapında ses getiren kulüp, aynı zamanda dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu ve bunun yanı sıra onlarca şampiyonluk kemerini kazanarak boks dünyasındaki yükselişini sürdürüyor.
EROL CEYHAN: TÜRK PROFESYONEL BOKSUNUN TEMSİLCİSİYİZ
Bu ayın 15’inde Hamburg’da düzenleyeceği dev boks galası dünya çapında maçlara sahne olacak. Bu maçlarda kazananlar direkt dünya şampiyonluk maçı yapma hakkını elde edecekler. Gecede dört ağır sıklet boksör ringe çıkacak. Bunlar arasında Türk boksunun en büyük ümidi olan Erkan Teper, Rumen rakibi Christian Hammer karşısında WBO Avrupa Şampiyonluk kemeri için yumruk sallayacak. Bu maçın galibi direkt dünya şampiyonluk maçı yapmaya hak kazanacak. Diğer bir maçta Alman’ların ağır sıkletteki ümidi Adrian Granat, rakibi Rill karşısında ağır sıklet IBF Kıtalar Arası kemeri için yumruk sallayacak. Bu maçı kazanan dünyanın en iyi üç ağır sıklet boksörü arasına girecek.
EC Boxpromotion’un patronu Erol Ceylan, düzenledikleri galanın dünya çapında maçlar içerdiğini belirterek, "Ayrıca gecede ringe çıkacak olan Olimpiyat sporcumuz Fatih Keleş de yükselme maçı yapacak ve kendisini önümüzdeki yıl dünya şampiyonluk maçına çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra boks galamızda Ege Kurt ve Tuncay Ucar, gibi yükselmekte olan boksörlerimize de şans vererek önlerini açmaya çalışıyoruz. Kulüp olarak Türkiye’nin dünyadaki temsilcisi gibi çalışıyoruz. Dünya profesyonel boks arenasında biz de varız ve boksörlerimiz yalnız değil. Arkalarında her zaman dağ gibi durarak, ringlere bayrağımızı dikiyor dünyaya İstiklal Marşımızı dinletiyoruz ve dinletmeye de devam edeceğiz. Karşılaşmalarımıza dünya boks arenasından büyük ilgi var. Dünya klasmanında maçlar gerçekleşecek ve bu karşılaşmalar dünyanın birçok televizyon kanalından canlı yayınlanırken Türkiye’de de NTV Spor’dan naklen verilecek" şeklinde konuştu.
Kulübün basın danışmanı Vedat Alyaz, karşılaşmalara Alman medyasının da büyük ilgi gösterdiğini ve anlaşmaya varılırsa yakında bir Olimpiyat boksörümüzün Mike Tyson’ı nakavt eden Danny Williams’a karşı yumruk sallayacağını ifade etti.