Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ, () - KOÇ Topluluğu’nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda 2014 yılı şampiyonlarını belirleyecek final heyecanı Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi yerleşkesinde başladı. İki gün sürecek olan festivalin startını, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek verdi.
Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen ‘Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın ilk etap mücadeleleri Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi’nde başladı. İki gün sürecek olan spor oyunları açılışına Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile çok sayıda üniversite öğrencisi sporcular katıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç açılış öncesinde rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti. Ardından Namık Kemal üniversitesi içerisinde bulunan spor kompleksini inceleyen Ali Koç, Koç Fest Spor Oyunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Finallerin Kayseri’de yapılacağını kaydeden Koç, "Bu üniversiteye girdiğimde kampus içerisinde devam eden inşaatlar dikkatimi çekti. Ziyaret ettiğimiz üniversiteler arasında bize en çok katkı sağlayan üniversite Namık Kemal Üniversitesi oldu. Buradan sayın rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Koç Fest etkinliklerine 2006’da başladıklarını belirten Ali Koç, "İlk yaptığımız festivalde müzik ve eğlence olarak düzenleniyordu. Ancak 2009’da biz festivali müzik, eğlence ve spor olarak düzenledik. Buradaki amacımız spor bilincini ve eğitimi birlikte yaymak. Son dönemlerde ülke olarak çok ihtiyaç duyduğumuz Fair Play ruhunu da aşılayabilmektir. Her sene katılan sporcu sayısında artış var. Bu sene 22 bin öğrenci spor oyunlarına katılıyor. Diğer ülkelere nazaran lisanslı sporcu sayımız az. Nüfusu bizden az olan ülkelerde bile lisanslı sporcu sayısı bizden fazla. Bu yüzden de olimpiyatlarda şansları artıyor. Bizimde amacımız bu festivallerde mücadele eden sporcularımızın giderek sayısının artması, lisanslı ve profesyonellik kazandırılmasıdır” diye konuştu.
ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERMEDİ
Ali Koç, gazetecilerin ‘Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başkan adayı olacak mısınız?’ sorusuna üzerine ise “Koç Fest için buradayız. Fenerbahçe hakkında konuşmak istemiyorum. Sizin de anlayış göstereceğinize inanıyorum. Teşekkür ediyorum” karşılığını verdi.
Açıklamaların ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve spor oyunlarında konserler veren ünlü müzik grubu Gripin üyeleri kapalı spor salonun geçti. Kendilerine ayrılan bölümden bir süre ışık, dans ve festivalde yarışan sporcuların müsabakalarını izleyen Ali Koç, daha sonra Tekirdağ’da ayrıldı.
TEKİRDAĞ 7’NCİ DURAK
Bu yıl toplam 10 ilde gerçekleşecek finallerin yedinci durağı olan Tekirdağ’da squash ve badminton dallarındaki müsabakaları bugünkü açılışın ardından başladı. İki gün sürecek olan mücadelelerin ardından spor oyunlarının finali Kayseri’de yapılacak.

RY (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)