ALANYA Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Mersin'de düzenlediği 'Sezon Açılışı Yol Bisikleti Yarışları'nda genç kızlar kategorisinde birincilik kupasının sahibi oldu.

Mersin'de toplam 450 sporcunun katıldığı yarışlarda 8 kategoride 20 sporcuyla mücadele eden ALDOKS, ferdi yarışmalarda 4 derece elde etti. ALDOKS'un master erkekler B kategorisinde yarışan Danimarkalı sporcusu Bjarne Olsen, finiş çizgisini ilk geçen sporcu oldu. Genç kızlarda ise Gamze Kıyas rakiplerinin 3 dakika önünde bitiş çizgisine ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu.

GENÇ KIZ TAKIMI BİRİNCİ OLDU

Yarışların son gününde ise kriteryum yarışları düzenlendi. Bu yarışlarda master erkekler B kategorisinde Bjarne Olsen ve genç kızlarda yarışan Mesude Şenol birinciliği elde etti. Yarış sonunda Ayşe Çakır, Mesude Şenol, Büşra Önder, Arzu Yaraş ve Gamze Kıyas'tan oluşan ALDOKS Genç Kız Bisiklet Takımı birincilik kupasının sahibi oldu.

PARKURA KAMYON GİRDİ

Yarışların ilk 2 gününde belirlenen güzergahta yaşanan trafik sorunu ise sporcuların tepkisine neden oldu. Yol güvenliğinin tam olarak sağlanamadığı yarış güzergahına giren kamyon ve otomobiller sporcuların sağlığını tehlikeye attı. Organizasyon komitesinin seyirci sayısını artırmak için yarış güzergahının ana arter trafiğini engellememesi, sporcu, antrenör ve kulüp yöneticilerini çileden çıkardı. (FOTOĞRAFLI)