Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye katılan Albayrak, Galatasaray'ın içinde bulunduğu sorunların yönetim ve teknik ekip devamlılığının olmamasına bağlayarak, "Fatih Terim kalsaydı. Geçen sezon 4. yıldızı takmıştık. Bunu açık ve net bir şekilde söylüyorum" dedi.

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine getirdikleri Hamza Hamzaoğlu'nun ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdiğini vurgulayan Albayrak, "Futbolda her şey vardır. Bunun sözünü veremeyiz ama şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için de çok sevdiğim, inandığım, sürekli aklımda olan sevgili Hamza Hamzaoğlu hocamızı takımın başına getirdik. Hocamız, Florya'ya geldikten sonra hiç olumsuz bir şey ile karşılaşmadık. Yıllardır düşündüğüm şeyin doğru olduğunu anladım" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, şampiyonluk yarışının 5 takım arasında geçeceğini kaydederek, "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor hatta Bursaspor'un bile şampiyonluk yarışında var. Kimin kadrosu genişse, kim daha çok koşarsa ve şansı yanındaysa o şampiyon olacak" ifadesini kullandı.

"ÜÇ OYUNCUMUZU SATTIK"

Abdurrahim Albayrak, en büyük transferlerinin affedilen Sabri Sarıoğlu olduğunu belirterek, takımdan 3 yerli oyuncuyu sattıklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımda çok oyuncu olduğu hatırlatan Albayrak, "Elimizde çok futbolcu var. Bunların 3'ünü şimdiden satmış durumdayız. Yakında yeni kulüpleriyle antrenmanlara başlayacaklar. Bunların birçoğunu daha satacağız ama bunların ismini istemeyin benden" şeklinde konuştu.

Devre arasında yıldız transferi yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine Albayrak, "Gelir gelmez 2 yıldız transferi yaptık. Sabri reisi affettik. Sabri, bence alacağımız yıldız oyunculardan birisi. Şampiyonlar Ligi kadrosuna yazılmadığı için dün akşam Sabrisiz sahaya çıktık. Emre Çolak kaç maçtır nasıl top oynuyor. İçeride para verdiğimiz arkadaşları kazanırsanız esas yıldız transferi budur. Benim gönlümde bir yıldız futbolcu var. Başarılı olmak için bunu istiyorum ama maddi durumu da gözetmek lazım" ifadelerini kullandı.

Albayrak, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu ile ilgili bir transfer çalışmalarının olmadığını kaydetti.

"İNŞALLAH ALİ DÜRÜST'Ü BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN İKNA EDERİZ"

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, Sportif AŞ yöneticisi ve eski ikinci başkanlardan Ali Dürüst'ü mayısta yapılacak seçimli genel kurulda aday olması için ikna etmek istediklerini belirtti.

Ali Dürüst'ün başkan adayı olup olmayacağıyla ilgili bir soru üzerine, Dürüst'ün kulüp işlerini çok iyi bilen bir yönetici olduğunu söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Ali Dürüst, hiçbir zaman kulübü zora sokmayacak birisi. Arkadaşım olduğu için gurur duyuyorum. Şimdi bile Türk Telekom Arena'da kuruşuna varıncaya kadar hesap edip çalışıyor. Yıllarca kulübün içinde yer aldı. İnşallah mayıs ayına kadar Ali Dürüst'ü ikna eder, başkan adayı yaparız. Ama ciddi bir ekonomik sıkıntı olduğunu unutmamak lazım. Yoksa hangi başkan gelirse gelsin işi çok zor. Sadece Ali Dürüst değil Galatasaray camiasından birçok aday çıkacağına inanıyorum. Galatasaray'a yakışan da odur. Biz kazanırız, başkası kazanır önemli değil ama kazananın yanında olur, onlarla çalışırız. Galatasaraylılık bunu gerektirir."

Mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurula atıfta bulunan Albayrak, "Son maçımızı 31 Mayıs'ta Çaykur Rizespor ile yapacağız. Seçim de 30 Mayıs'ta. Yönetici arkadaşlarıma 'Herhalde yine şampiyonluk yemeğini yemeden kapıya konacağız' diye şaka yaptım. İnşallah şampiyon olduğumuzda yine yönetimde yer alırız" açıklamasında bulundu.

"GALATASARAY ARTIK KALEYE GİDİYOR"

Göreve geldikten sonra futbolcularla görüşmeler yaptıklarını anlatan Albayrak, "Galatasaray artık koşuyor, faul yapıyor. Arsenal maçında 19 gol girişiminde bulunmuş, kaleye gitmiş. Önceden biz bunları yapamıyorduk. Geçmiş hocamızı suçlamıyorum ama yeni bir heyecan var. Galatasaray, artık kaleye gidiyor, koşuyor. Onun için futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ben onların bu işi başaracaklarına inanıyorum ve kendilerine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Albayrak, ekim ayında göreve geldiklerini Portekizli genç yıldız aday Bruma'nın satılmasının istendiğini belirterek, "Geldiğimizde 'Bundan bir şey olmaz, bunu sat' dediler. Ben 'Bruma gibi futbolcuyu satmam' dedim. Çünkü hamurunda, mayasında futbolculuk var. Şimdi Bruma çok iyi işler yapıyor" şeklinde konuştu.

"MANCİNİ İLE DEVAM ETSEK DAHA BAŞARILI OLURDUK"

Başarının teknik direktörlerle uzun süre çalışmanın sonucunda geleceğine inandığını dile getiren Abdurrahim Albayrak, Prandelli'den önceki teknik adam Roberto Mancini ile devam edilmesi durumunda çok başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Albayrak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun uzun yıllar görevde kalmasını istediğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hamza hocayı aradığımda 'Ben 6 ay sonra gideceğim. İnşallah bu kulüpte 16 yıl kalırsın. Seni uzun zaman burada görmek istiyorum' dedim. O zaman biz başarılı olacağız. O zaman Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağız. Senede 2-3 antrenör değiştirerek bu iş olmaz. Fatih hocamla iki sene çok başarılı olduk. Başkanımız gitti İtalyan Mancini'yi getirdi. Ondan sonra başkan yine bir İtalyan getirdi. Bir İtalyan başarısız oluyorsa neden yeni bir İtalyan alıyorsunuz. Bir yerde durmak lazım. Mancini ile devam etseydik çok daha başarılı olurduk. Ne zaman uzun yıllar bir teknik adamla çalışılırsa başarının geleceğine inanıyorum. İnşallah bunun da Hamza hoca ile devam etmesini diliyorum. Kendisinin Galatasaray'a çok faydalı olacağına inanıyorum."

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Gençlik Merkezi'ni gezen Albayrak, bowling oynadı.