SPOR Toto 2'nci Lig play off yarı finalinde Ankagücü'nü deplasmanda 1-0, evindeki rövanş maçında ise 3-2 yenerek saf dışı bırakan Alanyaspor, sevincini kısa kesti, cumartesi günü Hatayspor'la oynayacağı final müsabakasının hazırlıklarına başladı.
Alanyaspor, İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı karşılaşma için bugün teknik direktörü Mehmet Altıparmak, gözetiminde çalıştı. Çok istedikleri ve hak ederek aldıkları galibiyetle finale yükseldiklerini, oyuncularının bir takımın yarı final maçını nasıl oynayacağını herkese gösterdiğini belirten Mehmet Altıparmak, şunları söyledi:
"Alanya'nın belki de tarihinin en önemli maçını lehimize çeviren bütün futbolcularımı kutluyorum. Ayaklarına ve yüreklerine sağlık. 2-1 yenik duruma düşmemize rağmen özellikle 2'nci yarıda muhteşem futbol oynadık. Çok farklı da kazanabilirdik. Attığımızın 2 katını da kaçırdık, ama önemli olan finale çıkmaktı. Bunu başardık."
SEYİRCİ MUHTEŞEMDİ
Seyircilerin kendilerine mükemmel destek verdiğini dile getiren Mehmet Altıparmak, takımı mağlup duruma düştüğünde bile kendilerine müthiş destek verdiğini vurgularken şöyle konuştu:
"Onların desteği ve sahadaki futbolcularımın mücadelesiyle Ankaragücü'nü safdışı bıraktık. İlk maçtaki galibiyetimiz hakkında çok konuşuldu ve başarımıza gölge düşürdüler. 2'nci maçta yine yendik. Futbolcularım gereken cevabı Oba Stadı'nda verdi. Bundan dolayı da çok mutluyum. Artık önümüzde tek 90 dakika kaldı. Herşeyimizle finale hazırlanacağız. İnşallah bu şampiyonluk bize nasip olur."
FİNALDE FAVORİ YOK
Finalde karşılaşacakları Hatayspor'un iyi bir takım olduğunu kaydeden Mehmet Altıparmak, son olarak final maçının favorisi olmadığını ve 2 takımın da yüzde 50 şansı olduğuna işaret etti.
HAT-TRİCK YAPAN AYDIN:"İNANARAK KAZANDIK"
Ankaragücü maçında takımının 3 golüne de imza atan kaptan Aydın Çekin ise şöyle dedi:
"Bu maçın zor olacağını biliyorduk. Sahada inanç, destek, dostluk ve arkadaşlık vardı. Hedefimiz şampiyonluktu. Takım olarak buna inandık. Bu inanç olmasaydı, üzerimizdeki aşırı baskı ve stresle bu maçı çeviremezdik. Final maçına kadar 3 gün süremiz var. Rakibimiz Hatayspor'u izleyen antrenörlerimizden bilgi alacağız. Çünkü Hatayspor'u çok tanımıyoruz. Bu süre içerisinde rakibimizi iyi analiz edeceğiz. Buna göre sahaya çıkıp galip geleceğiz."

TE(SU/AÖ) FOTOĞRAF