ALANYA'da düzenlenen 2'nci Bölge Zihinsel Engelli Yüzme Şampiyonası sona erdi.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TOSSFED) düzenlediği şampiyona Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda 2 gün sürdü. Akdeniz, Karadeniz ve Ege bölgesinden, 40 kulüpten 120 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde down, mental ve otizm kategorilerinde yarışlar yapıldı. Dereceye giren sporculara madalyalarını TOSSFED Asbaşkanı Hüsniye Çoban ve Efkan Korkmaz ile Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak verdi.
BUNDAN SONRA ALANYA'DAYIZ
TOSSFED Asbaşkanı Efkan Korkmaz, engelli çocuklara imkan verildiği zaman neler yapabileceklerini herkesin gördüğünü söyledi. Çocukların ailelerinden uzaklaşarak bu şampiyonada özgürlüğü yaşadıklarını belirten Korkmaz, "Alanya'daki misafirperverlikten dolayı bundan sonra birçok organizasyonumuzu burada yapmayı planlıyoruz" dedi.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ELAZIĞ'DA
TOSSFED Ankara İl Temsilcisi Muammer Akgöz ise "İyi yetişen ve eğitim alan sporcuların nerelere geldiğini görüyoruz. Bölge şampiyonalarının ardından mayıs alında Elazığ'da düzenleyeceğimiz Türkiye şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcuları tespit edeceğiz" diye konuştu.
ALTAY'LI ŞEVVAL OLİMPİYATA YAKIN
Altay Spor Kulübü antrenörü Bilge Onaran, 13 yaşındaki sporcusu Şevval Tekin'in olimpiyatlara katılabilecek seviyede derece elde ettiğini belirtti, "Mental engelliler kategorisinde yarışan Şevval, 1,52 dakikalık derecesiyle olimpiyata en yakın sporcumuz oldu. Çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Şevval olimpiyatlara katılırsa mental kategoride olimpiyatlara katılacak ilk sporcu olacak" dedi.

TE(SU/AÖ) FOTOĞRAF