ZİRAAT Türkiye Kupası (A) Grubu’nda yarı final için büyük avantaj elde eden Akhisar Belediyespor’da Avrupa hesapları yapılıyor.
Eskişehirspor karşılaşmasını kazanması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek yeşil siyahlı ekip, (B) Grubu’nda ilk iki mücadelesi veren MP Antalyaspor, Galatasaray ve SB Elazığspor’dan biriyle yarı finalde kapışacak.
Çift maç üzerinden oynanacak yarı finali geçecek iki takımın 7 Mayıs’ta final için karşı karşıya geleceğini hatırlatan Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, "Kupa bizim için uzak bir hedef değil. En büyük hayalimiz ise Galatasaray’la final oynamak. Galatasaray’ın ligi ilk iki içinde bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimalini düşünürsek, kupada finalist olmak bile bize UEFA Avrupa Ligi’nin kapılarını açabilir" diye konuştu.
Şu anda tek hedeflerinin pazar günü Gençlerbirliği ile oynayacakları lig müsabakası olduğunu sözlerine ekleyen Evren Acar, şöyle devam etti:
"Biz sadece kupada değil, ligde de iddialıyız. Üst üste kazanacağımız 2-3 maç, bir anda bizi yukarılara taşıyabilir. İki cephede de yürüyecek potansiyelimiz var. Teknik heyet, hangi futbolcuya formayı verse, takır takır oynuyor. Gençlerbirliği sınavı, üst sıraları yakalamak açısından önemli bir fırsat." HA(YC/AÖ)