BEŞİKTAŞ’ta teknik direktör Slaven Bilic’in 3 maçlık cezası bu mücadeleyle bitti. Son 4 haftada 8 puan kaybederek liderlik koltuğundan inen Beşiktaş'ta Bilic 11’de tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Necip’in yerine Oğuzhan ilk 11’de forma giydi.
Beşiktaş'ta Oğuzhan, 15 Eylül’deki Bursaspor deplasmanından sonra ilk kez formasına kavuştu. İyileşen Atiba Hutchinson maça yedek kulübesinde başladı. Sağ üst adalesinde sakatlık bulunan Eneramo kadroda yoktu.
Sezon başından bu yana kadrosu ezbere sayılan Akhisar Belediyespor, maça tek değişiklikle çıktı. Akigo’da cezası biten Uğur ilk 11’e döndü. Medical Park Antalyaspor maçında forma giyen Serkan 18’e giremedi.
İki ekip tarihlerinde üçüncü kez karşılaştı. Akigo ile Kartal arasında geçen sezon oynanan maçlarda taraflar birer galibiyet elde etti. Beşiktaş İstanbul’daki ilk maçı 3-1, Akhisar Bld Manisa’daki rövanşı 4-1 kazandı.
Bu sezon evinde oynadığı tüm maçları kazanan tek takım olan Akhisar Belediyespor zorlu mücadeleye iç sahada 8 maçlık galibiyet serisinin moraliyle çıktı. Geçen sezon Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki son 4 maçı kazanan Akhisar Belediyespor bu sezon da evinde 4’te 4 yaptı.
Egeli futbolseverler maça akın etti. Takımlarını bu sezon ilk kez izleme imkanı bulan Manisa ve çevre illerdeki Beşiktaşlılar kendilerine ayrılan Gediz kale arkasındaki 3750 kişilik yeri doldurdu. Spil kale arkasında da bin civarında Beşiktaşlı vardı. Akhisar Belediyesporlu taraftarlar da maça ilgi gösterdi.
19 Mayıs Stadı’ndaki karşılaşmayı aslen Manisalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da protokol tribününden izledi. MHÖ(YC/AÖ)