TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından futbolcular Adrian ve Emre Güral ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Akçay, kendi evlerinde önemli bir müsabaka oynadıklarını vurgulayarak, "Maçın başından sonuna kadar oyunu kontrol ettiğimizi ve ofansif eylemleri ve kontra atak organizasyonlarını çok iyi gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Sonuçta karşımızdaki rakip Beşiktaş’tı. Oyuncularımızın hepsi Beşiktaş’tan daha çok koştu ve hareket etti. Biz çok istemimize rağmen bir anlık dikkat dağınıklığından, Almeida’nın golüyle beraberliği sağladılar. Ancak biz kendi sahamızda ofansif düşünce ile hareket ettik” dedi.
ÜZGÜN DEĞİLİZ, AMA ÜÇ PUAN ALSAK DAHA İYİ OLURDU
Akçay, dikkat dağınıklığından gol yediklerini de tekrarlayarak, şöyle konuştu: "Adrian bana göre süper bir oyun oynadı ancak rakip çok fazla risk almaya ve defans üzerine fazla oyuncu ile gelmeye başladığı için taktik açıdan savunmayı daha iyi yapan bir oyuncu ile oynamaya çalıştık. Başarılı olduk, ama dikkat dağınıklığı ve son 5 dakika geriye yaslanmak bize pahalıya mal oldu. Oyuncularım bugün üzerine düşen görevi iyi yaptılar. Düşünün üç puan olsaydı moral motivasyon ve arzumuzun itici gücü daha fazla olabilirdi. Ama bununla da yolumuza devam edeceğiz. Sonuçta Beşiktaş gibi güçlü bir rakibe karşı alınmış bir puan var. Bundan üzgün değiliz, ama üç puan alsak daha iyi olurdu. Hepimiz çalışırız arzu ederiz ama taktir Allah’ın. Bu sonuçtan sonra üzgün olmak çok mantıklı değil. Bir laf vardır sevdiğini elde edemiyorsan elde ettiğini seveceksin. Biz sonuçta bu bir puanı kabul edip ona göre yol haritası belirlemeliyiz." Mustafa Akçay, maçın hakeminin art niyetli olduğunu düşünmediğini de söyledi. 
EMRE: "DAHA FAZLA GOL ATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM"
Bordo-mavili takımın tek golünü atan Emre Güral ise üç puanı hak ettiklerini, ama kazanamadıklarını ifade ederek, "90 dakika hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Üç puanı hak ettik, ama kazanamadık ve duran toptan bir gol yedik. Bugün bir gol attım. Daha fazla atmak için de çalışıyorum. Bugün fizyoterapistimiz Ferhat abinin babası öldü. Ona Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 
ADRİAN: “BİR PUANI DEĞERLİ BİR TAKIMA KARŞI ALDIK”
Adrian da stadın dolmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bugün stadın dolu olmasından dolayı taraftarımıza teşekkür ediyorum, kendileri üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiler. Biz de neredeyse bir senedir kaybetmiyoruz onların sayesinde. Maça gelince iki puan kaybettik. Bence Beşiktaş’tan daha iyi taraf olan bizdik. Ne yazık ki ikinci golü bulamadık. Bulsak böyle olmazdı. Biz ikinci golü atamadığımız için Beşiktaş attı ve durumu bu hale getirdi. Bu maçla ilgili olarak Beşiktaş’ın da hakkını vermemiz gerekiyor. Onlarda maçın sonuna kadar devam ettiler ve bir puanı aldılar. Bizde bu bir puanı değerli bir takıma karşı aldık” diye konuştu. BILIC: "SONUÇ ADİL VE GERÇEKÇİYDİ"
Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, zorlu bir 90 dakika olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Derbi niteliğinde büyük bir maç oynadık. Ligin ikinci yarısı için zor bir başlangıçtı. Benim şahsi kanaatime göre gerçekçi bir sonuç ortaya çıktı. İki devresi itibariyle farklı bir maç oldu. Olcan bize ciddi sorunlar yarattı. Özellikle de maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde. O bölümü 0-0 geçmemiz bizim şansımızdı. Ondan sonra aptalca bir gol yedik ve geriye düştük. Rakip ilk yarıyı önde kapatmayı hak etti. İkinci yarı rakipten daha üstündük ve beraberlik golünü hak ettik. Beraberlik golünden sonra oyun açık bir hale geldi ve her iki takımda kazanabilirdi. Ama berabere bitti. Trabzon deplasmanı zor bir deplasman. Bu takım içeride hiç maç kaybetmedi. Nerede olursak olalım üç puan kazanmak için mücadele ediyoruz. Bu akşam ortaya çıkan sonuçta adil ve gerçekçi bir sonuçtu." 
SAHADAKİ OYUNCULAR ÜZERİNDEN MESAJ YOLLAMAM
Bilic, Necip’i stoper oynatmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Stoper, 10 numara ve kanat oyuncuları için çalışıyoruz. Bu konuda aktifiz. Kulübün finansal gerçeklerine göre hareket etmeliyiz. Buna göre çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarla ilgili herhangi bir şey ortaya çıktığında bunu paylaşıyoruz. Mevcut kadromuzdan memnunuz. Finansal bütçemize uygun oyuncu olursa takviye yaparız. Necip’le stoper de başlamak bir seçenekti. Sivasspor maçında da orada oynamıştı. Biz birbirimize bu şekilde mesaj verecek kişiler değiliz. Sahadaki oyuncular üzerinden mesaj göndermem. Yetkili kimse gider onun kapısını çalarım ve gerekirse transfer istiyorum derim."
HOLOSKO: “ZOR BİR RAKİBE KARŞI ZOR BİR SAHADA OYNADIK”
Holosko ise bir puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Buradan bir puan ile ayrılmış olmaktan dolayı mutluyuz. Zor bir rakibe karşı zor bir sahada oynadık. İlk yarı rakibimiz iyi oynadı. İkinci yarı biz daha iyi oynadık. Maçın hakkının iki devredeki oyuna bakarsak beraberlik olduğunu söyleyebilirim. Ama pozisyon fazlalığına baktığımızda buradan beraberlikle ayrılmak iyi oldu diyebilirim” dedi.
Oğuzhan ise beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu ancak son dakikalarda girdikleri pozisyonlarla maçı da kazanabileceklerini söyledi. 

YES (TM/RT)