Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, iyi bir mücadelenin geride kaldığını belirterek, “Oyunun ilk yarısı ve ikinci yarısı olarak farklı görüntü çizdiğimiz bir maçtı. Maçın stratejik açıdan önemi yüksekti. Rakibimiz üstümüzdeydi. Evimiz de iki tane maç üst üste oynayacaktık ve Eskişehirspor maçı bunlardan ilkiydi. Ofansif zenginliği olan bir ekiple oynadık. İlk yarı çok fazla top kaybettiğimiz için rakibimiz üstün gözüktü. İkinci yarı 2 ve 3. bölgedeki top koruma oranımızı artırınca ve buna yardımlaşmayı ekleyince golü bulduk ve bu da bize üç puan getirdi. Rakibi de kutlamam gerek. Bize çok zorluklar çıkardılar. Rakibimizin oyuncuları oldukça kaliteli isimlerden oluşuyor. Bizde takım halinde iyi mücadele ettik. Bütün oyuncularımız kazanma adına iyi mücadele ettiler ama kalecimiz Onur’un hakkını vermek lazım. O ayrı bir mücadele verdi” dedi.

KADİR: İYİ BİR RAKİPTEN ÜÇ PUAN ALDIK

Trabzonsporlu futbolculardan Zeki Yavru ise Avni Aker’deki kaybetmeme unvanını korumayı başardıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kadir Keleş de zorlu bir maçı kazandıklarını ifade ederek, “Bugün takım halinde iyi mücadele ettik ve verdiğimiz mücadelenin yanında üç puanı aldık. İyi bir ekipten üç puanı aldık. İnşallah önümüzdeki maçlarda daha iyi mücadele edip birbirimizin arkasını kollayıp daha iyi maçlar çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

SAĞLAM: SKOR HARİCİNDE BUGÜN HER ŞEY GÜZELDİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor karşısında iyi oyunlarını galibiyetle süsleyemediklerini belirterek, “Oyunun genelini değerlendirdiğimiz zaman oyuncularımın performansından, verilen mücadeleden memnunum. İlk devre tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Pozisyonumuz ve direkten dönen topumuz vardı. Maçın ikinci yarısına da iyi başladık aslında. Oyunun genelinde bir puana üzüleceğimiz maçta hiç puan alamadan gidiyoruz. Bir Trabzon deplasmanında yapılabilecek her şeyi yaptık, gol haricinde. Biz iyi bir takım olma yolunda mücadele veriyoruz. Bu konuda sezon başından bu yana çok büyük bir mücadele verdik. Her şeyi çok iyi yaptığınız maçta maalesef puan alamadan dönebiliyorsunuz. Skor haricinde bugün bizim için her şey güzeldi. Bu oyunda kazanamadan dönmek bizi üzdü. Bu maç gelecek adına dersler çıkarılması gereken bir karşılaşma. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak. Bu hedefimiz devam ediyor. Bugün ki maçta sadece skor beni üzdü” dedi.

Eskişehirsporlu futbolculardan Akaminko iyi mücadele ettiklerini ama kazanamadıklarını söyledi. Kamara ise kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirterek, “Bu mücadeleyi her maçta sergilersek çok iyi yerlere varabiliriz. Artık bu maçı unutuyoruz ve önümüze bakıyoruz” dedi.

YES (TM/SSA)