TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Adrian Mierzejewski, yarın akşam oynanacak olan Legia Varşova maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Akçay, hem kendileri için hem de Varşova için önemli bir geçiş maçına çıkacaklarını belirterek, "Biz müsabakayı kendi lehimize çevirmek açısından farklı bir strateji ile oynayabiliriz ve gidişata göre stratejik değişimler yapabiliriz. Legia ile arda arda iki müsabaka oynayacağız. Dolayısıyla puan olarak avantajlı olmak ve rakibimizi aşağıda tutmak, bizim için önemli bir stratejik eylem olacaktır. Ancak riskleri yüksek düzeyde alacak takım Varşova olacaktır. Biz rakibimizin eylemlerini takip edeceğiz. Ben oyuncularımın bu maça kafa olarak çok hazır olduklarını düşünüyorum” dedi.
FAVORİ GÖZÜKTÜĞÜMÜZ MAÇI FAVORİ OLARAK BİTİRMEK İSTİYORUZ
Akçay, rakibin çok koşan, disiplinli ve mücadele eden bir takım olduğunu da vurgulayarak, "Rakibe saygı duyarak, onu dikkatlice takip edip mücadelemizi sürdüreceğiz. Colman’ı riske etmeyeceğiz. Giray ise 18 kişilik kadroda olabilir. En son kontroller yapıldıktan sonra buna karar vereceğiz. Şu anda 4 puana sahip olan Trabzonspor, puanı olmayan Legia Varşova’ya karşı favori gözüküyor. Favori biz gözüksek de maç içerisinde her şey olabilir. Bunları lehimize çevirip, favori olarak çıkacağımız maçı favori gibi bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
RAKİBİMİZ AŞIRI RİSK ALACAKTIR
Akçay, 'Rakibin baskılı oynayacak olması sizi ürkütüyor mu?' sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Tabi. Rakibin cahil cesareti diye bizim ülkemizde tabir ettiğimiz, aşırı saldırganlık özellikleri gösterip çok da risk alacağını söyleyebiliriz. Bu hiçbir rakibin isteyeceği oyun anlayışı değildir. Bu tür durumlarda sahadaki duruşlarda bir denge oluşturursanız bu sizin işinizi kolaylaştırabilir. Legia Varşova takım oyunu oynayan, komple taktiksel eylem yapan bir takım. Özellikle 3. ve 2. bölgede sonuç değiştirebilecek oyuncuları var. Mesela Dvalishvili ve Pinto gibi oyunun gidişatını değiştirilecek oyuncuları bulunuyor. Ama biz bu oyunculara özel önlem almak yerine maçın gidişatını görüp ona göre hamle yapacağız." Akçay, rakibin saldırgan oyun anlayışının kendi lehlerine dönebileceğini de vurgulayarak, "Mesela son olarak oynadığımız Sivasspor müsabakasında ki gibi, 7 gol pozisyonunu gole çeviremezseniz, rakibin bu saldırganlığı onların lehine dönmeye başlar. Önemli olan bu sürede sonucu değiştirecek hamleler yapmaktır” dedi. Akçay, dün hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için başsağlığı diledi.
ADRİAN: “BU MAÇ GRUPTAN KİMİN ÇIKACAĞINI GÖSTERECEK”
Adrian, Polonya takımı ile karşılaşacakları için mutlu olduğunu belirterek, “İyi bir atmosfer bekliyorum, yarın stadın tamamen dolacağına inanıyorum. Benim için önemli bir maç olacak. Trabzonspor kulübü için ayrıca çok önemli bir maç. Bu hayatımın maçı olmayacak, ama kariyerimde önemli bir nokta olacak. Zor bir maç. Çünkü gruptan kimin çıkacağını gösterecek. Fenerbahçe ile çok zor bir maç oynadık. Sivasspor ile oynadığımızda 30 dakika eksik kaldık. Bu maç için çok umutluyum. Trabzonspor ve gruptan çıkmak benim için çok önemli. Umarım yarın gruptan çıkarız. Polonya’dan gelecek taraftarlar buradaki atmosferi görmeli” dedi.