TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, oyuncularının maçı 90 dakika boyunca kazanmak istediğini belirterek, "Genel de Avrupa müsabakalarından sonra bütün takımlarımız performans olarak biraz düşük başlarlar. Bugün maçın başından sonuna kadar iyi götürdük maçı. Performans ve mental olarak maça iyi hazırlandık ve maçı istedik. Ama futbol bu, küçük hatalar büyük sonuçlar getirebiliyor. Birinci golden çok yediğimiz ikinci gol, değerlendirmeye neden olan bir gol. Konsantrasyonumuzun çok yüksek olması gereken bir anda golü yedik. Bu gol sahadaki duruşumuzu bozdu. Bu golden sonra maçı istedik, ama alanları kontrol edemedik. Maçı 90. dakikada da bir puan olarak geri aldık. Üç puan olarak düşündüğümüz bu müsabakayı bir puanla kapatmak bizi üzdü. Ancak 90’ıncı dakikada bir puanı geri almak da bir başka açıdan bakıldığında olumlu bir durum gibi gözüküyor. Bütün futbolcu arkadaşlarımı emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi.
JUVENTUS GİBİ TAKIMLARLA ZATEN KARŞILAŞACAKTIK
Mustafa Akçay, 'UEFA Avrupa Ligi’nde Juventus ile eşleşmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna şöyle cevap verdi: "Juventus ile eşleşmek güzel. Çünkü Trabzonspor tarihinde öyle takımlarla eşleşti. Popülist davranmak istemiyorum, ama sonuçta Juventus gibi takımlarla zaten karşılaşacaktık. Erken karşılaşmak bizim için iyi oldu." Akçay, teknik ekibe bir kondisyoner katmak için arayışlarının devam ettiğini söyledi.
YUSUF: “AĞRILARLA OYNUYORUM”
Trabzonpor’un genç futbolcusu Yusuf Erdoğan, haftalar sonra sahaya döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, "Yaklaşık 1.5 ay oldu sahalardan uzak kalalı. Sağ olsun sağlık ekibim beni bu maça yetiştirdi. Normalde bir iki hafta daha sahalardan uzak kalabilirdim. Ağrılarla oynuyorum, birkaç haftada böyle devam edecek galiba. İnşallah bu bir puanı ileride avantaj olarak lehime çevirmek istiyoruz” dedi.
EMRE: “MAÇIN GENELİNDE ÇOK ÜSTÜNDÜK”
Bordo-mavili takıma 90. Dakikada beraberliği getiren golü atan Emre Güral ise, “Gol attığım için çok memnunum, ancak önemli olan benim gol atmam değil takımın kazanması. Bizim işimiz bu. Bunun için çalışıyoruz. Maçın genelinde çok üstündük. Bursaspor bizim kalemize gelemedi. Üç puanı hak ettik ama bazen olmuyor. Futbol bu. Bugün biz daha iyiydik” dedi. Emre, devre arasında ise Trabzonspor’da kalıp forma için savaşmak istediğini söyledi.
DAUM: “BİR PUAN KAZANMADIK İKİ PUAN KAYBETTİK”
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor karşısında istekli ve arzulu oynadıklarını ifade ederek, “Müsabaka içerisinde topu muhafaza etmeyi iyi yaptık. Top alışverişini iyi yaptık. İkinci golümüzde güzeldi. Korner pozisyonunda topumuz kaleye girmiş olsa bu maçı 3-1 kazanmış olurduk. Genel olarak bakıldığında en iyi müsabakalardan bir tanesini oynadık bugün. Kadro içerisinde çok fazla alternatifimizde yok. İki takımı kıyasladığımız zaman tecrübe açısından Trabzonspor’da oynayan futbolcular arasında çok tecrübeli oyuncuları var. Ama sahada böyle bir farkı göremedik. Maçın genelinde ise bir hayal kırıklığım var. Çünkü bugün burada bir puan kazanmadık iki puan kaybettik. Bireysel hatalardan kaynaklanan bir beraberlik oldu” dedi.
TAKIMA 3-4 KATKI YAPACAK OYUNCU TAKVİYE ETMEK İSTİYORUZ
Daum, devre arası için transfer çalışmalarının sürdüğünü de ifade ederek, “Amacımız 3-4 oyuncu transfer etmek. Transfer etmek için değil de takıma katkı yapacak oyuncuları takviye etmek istiyoruz. Bu konuyu yönetimle de konuştuk hem fikiriz. 3-4 katkı yapacak oyuncu transferi için gece gündüz çalışıyoruz. İsimleri de belirledik” diye konuştu.
SERDAR: “BİRAZ AKILLI OLSAK MAÇI 2-1 BİTİREBİLİRDİK”
Bursasporlu futbolculardan Serdar Aziz ise galip gelebilecekleri bir maçta bir puan aldıklarını vurgulayarak, “Avrupa kupalarında bir üst tura çıkmış morali yerinde bir takımla oynadık. Lig ise istedikleri gibi gitmiyor. Yorgundular tabi ki. Bizde iyi oynadık takım olarak. Biraz daha akıllı olsak maçı 2-1 bitirebildik. Belki üç bile yapabilirdik. Kötü bir gol yedik. Trabzonspor’a UEFA yolunda başarılar diliyorum” dedi. Şener ise deplasmandan bir puan aldıkları için mutlu olduklarını ancak galibiyeti son dakikada kaybettikleri için de üzgün olduklarını söyledi.