ERDOĞAN, SOYUNMA ODASINDA FUTBOLCULARI KUTLADI

Trabzonspor’un Legia Varşova ile oynadığı maçın son dakikalarına yetişen ve maç sonunda bordo – mavili takımın aldığı galibiyeti ayakta alkışlayarak tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maç sonunda da takımın soyunma odasına giderek futbolcuları tek tek tebrik etti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

AKÇAY: 10 PUAN BİZİ YÜZDE 80 GRUPTAN ÇIKARIR

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından futbolculardan Adrian ve Olcan Adın ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Akçay, maça başlamadan önce rakibin seyircisini arkasına alarak mücadele edecek olmasından dolayı biraz tedirgin olduklarını belirterek, “İlk devre rakibin gücüne karşı zorlandığımızı söyleyebilirim. Buda ilk yarıda rakibimizin önünde oyunu biraz daha geride kabul eden bir takım olmamızı gerektirdi. İkinci yarı bence rakibin etkin hareketlerine karşı koymaya başladık ve rakibi kendi sahasına doğru itmeye başladığımız anlar oldu. Bunu kontra atak koşularla destekledik ve iki gol attık. Yükselmeye yavaş yavaş başlayan takımımızın gücü bu maçta biraz daha üst noktaya çıktı. Kompakt yapıyı bozmadan oynamaya çalışıyoruz. Oyun karakterimiz zaman zaman göze hoş gelmeyen bir yapı gibi gözükse de biz oyuncularımıza uygun bir oyun yapısı olduğunu düşünüyoruz ve bunu sürdüreceğiz. Kazandığımız için mutluyuz. Rakibimize de ligdeki maçlarda başarılar diliyorum. Çok iyi ağırlandık. Hem seyircisine hem de kulübün işleyişinde görev alan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“SON İKİ MAÇIMIZI DA KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE GEÇİRECEĞİZ”

Akçay, gruptan çıkma ihtimallerinin yüzde 80 olduğunu vurgulayarak, “Topladığımız, 10 puan kalan iki maçımız olmasına rağmen bizi gruptan yüzde 80 çıkaracakmış gibi duruyor. Ama oynanmış iki maç daha var. Futbol kendi içerisinde bir yığın sürprizi olan bir oyun. Biz iki müsabakayı da kontrollü bir şekilde geçmeye çalışacağız” dedi.

ERDOĞAN, SOYUNMA ODASINDA OYUNCULARI KUTLADI: SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ

Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın maç sonunda soyunma odasına gelerek kendilerini tebrik ettiğini de vurgulayarak, “Sayın Başbakanımız teveccüh gösterip maç sonunda soyunma odasına kadar gelip bizi tebrik ettiler. Ve bizim için çok önemli sözler sarf ederek, ‘Bizim ve ülkemizin yüzünü bu akşam güldürdünüz sizinle gurur duyuyoruz’ dediler. Bu hem oyuncularımız için hem bizim için çok gurur verici bir durumdu. Odaya gelen bakanlara ve bürokratlara ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Trabzonsporlu futbolculardan Adrian ise kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Üç puanı aldık ve amacımıza ulaştık. Legia’yı her iki maçta da yenmek güzeldi. Ayrıca Legia taraftarlarına beni unutmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Olcan Adın da, zor geçen bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Onur’un ve Bamba’nın sakatlanmaları sıkıntı oldu. Takım halinde iyi mücadele eden bir takımız. Maçın ikinci yarısında bulduğumuz gollerle maçı kazandık. Daha iki maçımız var. Bunları da kazanıp en iyi şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. Olcan, ayrıca bugün ölüm yıl dönümü olan Kazım Koyuncu’yu da saygıyla andıklarını söyledi.

URBAN: TRABZONSPOR’UN KONTRA ATAKLARINA ENGEL OLAMADIK

Legia Varşova Teknik Direktörü Jan Urban ise Trabzonspor’un kontra ataklarından kaçınmalarına rağmen golleri yediklerini belirterek, “Yeterince etkili olamadık. Puan kazanamıyoruz ama takımımı suçlayamıyorum. Bugün ki maçta iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum” dedi.