TÜRKİYE Açık Su Yüzme Milli Takımı, ilk ayağı 29 Mart'ta İsrail'de düzenlenecek Avrupa Yüzme Birliği Kupası'nın (LEN Cup) hazırlık kampını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaptı.
24 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında 22 sporcu ve 4 antrenörle ilçede kamp yapan milliler, sabahları denizde, akşamları ise Alanya Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalıştı. Antrenör Akın Ongun, Yunus Uygur, Armağan Ongun ve Nehir Çakır gözetiminde denizde ve kapalı havuzda yapılan antrenmanlarda sporcular günde toplam 14 kilometre yüzdü.
SABAH DENİZDE AKŞAM HAVUZDA
Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Açık Su Branşı Sorumlusu Nevzat Mutlutürk, yüzme sporuna uygun iklimi nedeniyle kamp için Alanya'yı seçtiklerini söyledi. Yurt dışında katıldıkları yarışlarda yaz aylarında dahi sporcularının soğuk havadan etkilendiklerini belirten Mutlutürk, “Kış mevsiminde bile Alanya'da denizden yararlanabiliyoruz. Kamp süresince sporcularımız her sabah 8 kilometre denizde antrenman yaptı. Akşamları da 6 kilometre havuzda yüzdüler" dedi.
İLK HEDEF İSRAİL YARIŞI
Amaçlarının bu sene Avrupa'da yapılacak açık su yüzme şampiyonalarına katılmak olduğunu dile getiren Mutlutürk, “Öncelikle ilk ayağı 29 Mart'ta İsrail'de düzenlenecek toplam 5 ayaklı LEN Cup'a en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyoruz. Bu yarışmanın İsrail'den sonra diğer ayakları Türkiye (İstanbul), İspanya, Macaristan ve Hollanda'da yapılacak. 5 yarışmada en iyi dereceyi alarak ağustos ayında Almanya'daki finale katılmak istiyoruz" diye konuştu.
ÇANAKKALE'DE BARIŞ İÇİN YÜZECEKLER
Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla gelecek yıl uluslararası bir yarış düzenlemek için hazırlıklara başladıklarını kaydeden Mutlutürk, "2015 yılında Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü. Bu savaşa katılan yaklaşık 30 ülke var. 100 yıl önce savaşan insanların torunları Çanakkale'de barış için yüzecek. Milli takımımızı bu yarışlar için de hazırlıyoruz. Bu açıdan da çok gururluyuz" dedi.