Ercan ATA/ANKARA, () - TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı, İsveç ile oynayacakları özel maç öncesinde gazileri ziyaret etti.

A Milli Takım oyuncuları Arda Turan, Caner Erkin, Onur Kıvrak, Semih Kaya ve Uğur Demirok, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde gazileri ziyaret etti. Tuğgeneral Celalettin Baçanlı eşliğinde ilk olarak kaptan Arda Turan anı defterini Milli Takım adına imzaladı. Daha sonra Orgeneral Doğan Beyazıt Spor Salonu'na geçen Milliler, burada TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Engelli Okçuluk Takımı'yla buluştu ve sporcularına Milli Takım formasını hediye etti.

TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı'yla bir araya gelen Ay-Yıldızlılar, karşılıklı olarak maç yaptı. Maç sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan kaptan Arda Turan, "Gazileri sevgi ve saygı ile anarak, ülkemize kattıkları için çok teşekkür ederiz. Duygular ifade edilmez, bizim için yaptıkları tartışılmaz. Buraya onlarla güzel bir gün paylaşmaya geldik. Bizi güzel ve sıcak karşıladılar. Bazı konularda bizden iyiler. Semih'ten daha iyi olduklarını düşünüyorum bazı konularda. Semih'i birkaç gün gönderebiliriz ağabeylerin yanına. Onlarla beraber olmak çok keyifliydi. Bize hiçbir engellerini yansıtmadılar. Onları tanıdığımız için, buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Yaptıkları için minnettarız" dedi.

Ampute Futbol Takımı Kaptanı Osman Çakmak ise şunları söyledi:

"Biz nasıl ülke mücadelesi verdiysek A Milli sporcularımız da milli formayla mücadele veriyor. 'Ayaklarına sağlık' diyorum. Her zaman bizi destekledikleri için yolları açık olsun. Ülke mücadelesinde Türkiye'nin bayrağını en iyi yerde dalgalandıracaklarına eminim."

A Milli Takım kafilesi, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nden sevgi gösterileriyle ayrıldı.

ea (os)