Nafiz ALBAYRAK/WASHİNGTON, () - TÜRKİYE Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Honduras Milli Takımı ile oynanacak özel maç için geldiği Washington DC'de, önemli açıklamalarda bulundu.

Perşembe günü Washington DC'de Honduras, 1 Haziran Pazar günü de New Jersey'de ABD Milli Takımı ile karşılaşacak A Milli Takım'ın ABD'deki ilk antrenmanında gazetecilere konuşan Terim, önceki gün karşılaştıkları İrlanda'nın sert ve diri bir takım olduğunu belirterek, ''Ama oyun içerisinde benim hoşuma giden şöyle bir şey oldu, baskıya maruz kaldık zaman zaman. Pozisyon vermemek için takım halinde iyi bir defans yapmaya çalıştık. Bazen pozisyon verdik, bazen 20-25 dakika hiç yaklaştırmadık. İleride bastığımız zamanlar da takım halinde her topu İrlanda'dan almayı başarıp, çabuk atağa çevirdik'' dedi.

"BUNDAN DAHA İYİ OLACAĞIZ"

İrlanda maçı sırasında başarılı paslarla topun A Milli Takım'da kaldığını anlatan Terim, ''Yani oyun içerisinde taktik olarak birçok şeyi aynı anda yaşadığımız için çok mutluyum. Çünkü oyun böyle bir şey, sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir, sizin istediğiniz gibi de gidebilir. Önemli takımlar ki biz önemli takım olmaya adayız daha, olacağız ama onun için uğraşıyoruz, saha içerisinde makul olan şeyleri yaparlar" diye konuştu.

Önemli takımların, pozisyonuna göre bazı gollerin yenmesinin, topun rakip takımda kalmasının ve rakibin gol atmasının olağan karşıladığını dile getiren Terim, ''Biz de ona uğraşıyoruz, bu maçta bunların hepsini gördük. Bazı oyuncularımızı değişik mevkide kullanma ihtiyacı hissettim. Takım halinde istediğini yapan, sıkıştığı zaman da neleri yapıp neleri yapamayacağını anlayabildiğimiz bir durum vardı İrlanda maçında. Coşku çok yüksek seviyedeydi, istek, birliktelik, bunlar da bizim için çok artılardı. Pas yapmaya başladığımız zamanlar da ki, iyi pas yapıyoruz, topun kontrolü bizde kalsın diye, ben çok istiyorum bunu'' ifadesini kullandı.

"HONDURAS VE ABD MAÇLARI MİLLİ TAKIMA ÇOK ŞEY KATACAK"

Honduras ve ABD milli takımları ile oynanacak maçların sonuçları ne olursa olsun, A Milli Takım'a çok şey katacağına inandığını belirten Fatih Terim, ''Tecrübe adına, değişik felsefeler, değişik oyun taktikleri, değişik ülkelerin değişik yetenekli oyuncuları ve takımları bizi yoğuruyor Avrupa Şampiyonası için. Özellikle gençlerimizi de bir yere getiriyor'' dedi.

Sezon sonu olmasının A Milli Takım'ın aleyhine olduğunu belirten Terim, ''Tam tersi onlar, hem Honduras hem Amerika bizden sonra dünya kupasına gidecekler. Ama biz kolay pes etmeyen, kazanmayı seven bir takım olma yolundayız. Öyle devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

"GENÇLERDEN MEMNUNUM"

Takımda genç oyuncuların performansından memnuniyet duyduğunu belirten Terim, "Kulüplerine döndükleri zaman, sezon başı geçirecekleri hazırlık kampından sonra çok daha diri, çok daha güvenli geleceklerdir. Bu da bize yansıyacak, bundan eminim'' dedi.

Kadroda yer verdiği genç oyuncuların sayısını çoğaltacaklarını da ifade eden Fatih Terim, ''Burada tabii yaşlı genç ayırımı yapmaksızın ortaya iyi bir Milli Takım koymak niyetindeyiz. Sonuçta herkes bizden Avrupa Şampiyonası'na gitmemizi bekliyor. Yetiştirme işi zaten kulüplerimizin. Ama yetişmelerinde, ortaya çıkmalarında bizim de payımız olursa bundan çok memnun olurum. Sonuçta kulüp kazanınca Milli Takım kazanır. İkisi de kazanınca Türk futbolu kazanır. Onların sayısı bizim için çok önemli tecrübelilerin sayısı nasıl önemliyse, onlar da önemli'' şeklinde konuştu.

Terim, A Milli Takım'ın ABD'deki ilk antrenmanını izlemeye gelen bir bayana, imzalı milli takım forması hediye etti.

na (os)