Dublin-

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, genç oyunculardan çok ümitli olduğunu belirterek, geleceğin takımını oluşturma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Terim, "Bir futbol sezonun bitimindeki oyuncuların kampı gibi görünmüyor. O yüzden oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Kolay değil. Acısıyla tatlısıyla koca bir sezon geçirmiş bir grup" şeklinde konuştu.

Grup maçı gibi hareket eden oyuncu grubuna sahip olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Onların bu isteği ve arzusu beni umutlandırdı. Milli takım böyle olmalı. Milli takımın her zaman ciddiye alınması gerekir. Gerek antrenman gerekse maçlarda üst düzey oynuyoruz. Kosova ile başlayan oradaki amacımız, düşüncemiz çok başkaydı. Aramızda muhakkak fark var. İrlanda ile temposu yüksek, arzulu oynayan takıma karşı mücadele edeceğiz. Netice kaygısı taşımadan, eylül ayına

katkısı olan bir süreç yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, İrlanda Cumhuriyeti ile milli takımdaki kariyerinde 100. maçına çıkacağının hatırlatılması üzerine, "Ümit ederim ki yüz akımla çıkarım. 100 kelimesi çok çabuk ağzından çıkıyor baktığın zaman. 100 tane stres, gerilim, sorumluluk, hırs, istek gözümde büyüyor. Dünyada birçok antrenörün 100'ü aştığı geçmez. Allah'a şükür önemli nokta var. Galibiyetlerin fazla olması beni çok sevindiriyor. Bugüne kadar üzdüklerim için özür dilerim. İnşallah, daha çok sevinci beraberce yaşarız. A Milli Takım'ın başına geldiğimde en fazla milli olan oyuncuydum, bugün de en fazla milli maça çıkan milli hoca konumundayım. Benim bir tane yüzüm var. Yüzün üstüne bir yüz daha koyamam. Rakamsal anlamda böyle bir hedefim de yoktu. Yakın bir döneme kadar böyle bir olayı bilmiyordum. Yıldırım Demirören, Şenes Erzik ve Servet Yardımcı kendi aralarında konuştukları için 100. maçı öğrendim. Bol bol maç alalım ve şampiyonalara katılalım ki sayı yükselsin." İrlanda Cumhuriyeti maçına Kosova'dan farklı bir kadro ile çıkacaklarını anlatan Terim, "Karşılaşma centilmenlik içinde puan maçı gibi olacak. Sonuç lehte ya da aleyhte olsun, futbol olarak bir şeyler getirecek" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCU İTHAL ETMEKTEN ÇOK İHRAÇ EDELİM"

Tecübeli teknik adam, A Milli Takım'daki genç futbolcuların performansıyla ilgili olarak "Bazılarından çok ümitliyim, o yüzden aldım oynatıyorum. Ancak biz 25-30 tane uluslararası oyuncu yetiştirip oynatmalıyız. Artık biraz ihraç etmeliyiz. Alalım, takımımıza takviye yapalım ama ithal etmekten çok ihraç edelim. Milli takımı açıklarken yurt dışından oyuncu çağırabilme kolaylığım olsun" dedi.

Ozan ve Tarık'tan memnun olduğunu belirten Terim, Tarık'ı göreve geldiği ilk günden beri çağırdığını, Bursaspor ve Eskişehirspor'un altyapısındaki yetiştiricilere teşekkür ettiğini ifade ederek, milli takımın yarışmacı bir takım olduğunu ve 20-25 oyuncuyla oynarken bir yandan da gençleri takıma getirmeleri gerektiğini belirtti.

Sonraki zamanlarda ihtiyaç olması durumunda bu futbolcuları takıma dahil etmeleri gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Yaşı ne olursa olsun hazır olmalılar. 18-19 yaşındaki gencimiz stoperde geldi oynadı. Bundan sonra orta sahanın ortasında oynayabilir. Ozan'ın yeteneği var. Oyuncu sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'deki bütün futbolculara çok ciddi mesajdır, herkes kendini hazırlayacaktır. Herkesten, teknik arkadaşlarımdan, altyapılardan yardım istiyoruz. Bizim arkadaşlarımız masalarda oturmuyorlar her yerde geziyorlar. Bu tip kritik yaşlarda fazla oynamalılar. Onu sağlayabilirsek yakın gelecekte sayılar yükselebilir. Arkadaşlarımızla birlikte kafamızda bazı isimler var. Onları ileriki zamanlarda kulvarlarda görebileceksiniz. 76 milyonun büyük bölümünü taramak için Türkiye Antrenör Birliği'nden liste istedim. Birçok şeyler çıkartacağız" dedi.

İRLANDA-TÜRKİYE MAÇININ KADROSU AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İrlanda Cumhuriyeti maçında Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Şahin, Ahmet İlhan, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Bilal Kısa, Hakan Çalhanoğlu ve Mevlüt Erdinç'in yer alacağını bildirdi.

"RAKİBE GÖRE DEĞİL, HER MAÇA CİDDİ HAZIRLANIYORUZ"

A Milli Takım kaptanı Selçuk İnan ise, yarın kendilerini güzel bir maçın beklediğini ifade etti. Milli takım kampının güzel geçtiğini ifade eden Selçuk, "Kampta hava çok güzel, inanılmaz bir arkadaşlık var. Herkes çok istekli, karakterli oyuncular, yetenekler var. Bunlar harmanlanırsa çok güzel bir milli takım bizi bekliyor diyebilirim. Herkes hocamızın takımında istekli, hırslı olur. Takımda başarıya, oynamaya aç oyuncu fazla. Herkes kendini göstermeye çalışıyor. Rakibe göre hazırlanmıyoruz, her maça ciddi hazırlanıyoruz. Şu an da kadroda bulunan futbolcular Avrupa şampiyonası görememiş arkadaşlar. Artık 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Bu açlığı bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu

Öte yandan, Aviva Stadı'nda basına ilk 15 dakikası açık antrenman yapan Milli Takım, İrlanda Cumhuriyeti maçının hazırlıklarını tamamladı.

(MA)