A Milli Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Ukrayna ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Gräfe yönetecek. Thorsten Schiffner ve Holger Henschel'in yardıcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak. 
Milli Takımım mücadele ettiği I Grubu'nda yarın ayrıca İzlanda-Finlandiya ve Kosova-Hırvatistan maçları da oynanacak. 
FATİH TERİM İLE 129. MİLLİ MAÇ...
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ay-Yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor. Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 128 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı. Ay-Yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 65'i özel, 63'ü resmi maçlarda 31 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 192 gol atan milliler, kalesinde ise 133 gol gördü.
ZAFERLERİN ADRESİ KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE STADYUMU
A Milli Takım, Konya'daki 42 bin kişilik statta 4'üncü maçına çıkıyor. Ay yıldızlar, Letonya beraberliği ile merhaba dedikleri statta Hollanda ve İzlanda galibiyetleri ile EURO 2016 finallerine katılma hakkı elde etmişti. 
Türk Milli Takımı, bügüne kadar çıktığı 542 maçın 87 tanesini Ekim ayında oynadı. A Milli Takım Ekim ayı maçlarında 32 galibiyet elde ederken 36 maçta mağlup oldu. Milliler Ekim ayında oynanan 19 maçtan da sahadan beraberlik ile ayrıldı. Ekim ayında oynanan 87 milli maçta Türkiye 101 gol atarken kalesinde ise 132 gol gördü. 
UKRAYNA'YA KARŞI ÜSTÜNÜZ 
EURO 2016'da istediği sonuçları alamayan ve turnuvayı sıfır puan ve sıfır golle tamamlayan Ukrayna, Avrupa Şampiyonası katılan 24 takım arasındaki en kötü performansı sergilemişti. Bunun sonrasında milli takımın başına eski yıldızları Andrei Shevchenko'yu getirerek yeni bir yapılanmaya giden Ukrayna Milli Takımı, 2018 Dünya Kupası elemelerine de ilk maçında, kendi sahasında İzlanda ile 1-1 berabere kaldı.
Ukrayna Milli Takımı tarihinde 6 kez karşılaştığı Türkiye karşılaşmalarında ise A Milli Takım üstün durumda. İki ülkenin karşılaştığı 6 maçta, A Milli Takım 4 galibeyet alırken Ukranya ise 1 kez galibiyet alabildi. 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ay yıldızlılar, Ukrayna ile 1996'da karşılaştığı ilk maçta 3-2 yenerken , 2012'deki son maçtan da 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Ukrayna filelerine 9 gol atan Türkiye kalesinde ise 5 gol gördü. 
HOCASI, ESKİ ÖĞRENCİSİ KARŞISINDA
Öte yandan Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü olarak ikinci maçında Türkiye'ye karşı görev yapacak olan Andrei Shevchenko, Fatih Terim'in Milan'dan eski öğrencisi. 2001 yılında İtalyan devi Milan'ı çalıştıran Fatih Terim'in bu takımdaki en önemli oyuncularından biri Andrei Shevchenko idi. Milan'da iyi bir uyumu olan ikili, daha sonra da bu diyaloglarını aynı doğrultuda sürdürdü. 
A Milli Takımın Ukrayna karşısında sahaya muhtemel şu 11 ile çıkması bekleniliyor 
Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Tolga Ciğerci, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen, Cenk Tosun
I Grubu'nda ilk maçların ardından puan durumu şu şekilde oluştu:
Takım    Maç    G    B    Y    AG    YG    Puan
1. İzlanda    1    0    1    0    1    1    1
2. Kosova    1    0    1    0    1    1    1
3. Türkiye    1    0    1    0    1    1    1
4. Hırvatistan    1    0    1    0    1    1    1
5. Finlandiya    1    0    1    0    1    1    1
6. Ukrayna    1    0    1    0    1    1    1
A Milli Futbol Takımı'nda hedef ilk galibiyet