A Milli Basketbol Takımı'nın yetenekli oyuncularından Serhat Çetin, Dünya Kupası öncesinde şu ana kadar yaptıkları hazırlıkları ve oynanan hazırlık maçlarını değerlendirdi.

Serhat Çetin, "Hazırlıklar iyi gidiyor. Önce Çeşme kampı, sonra Bormio ve ardından kısa bir İstanbul kampından sonra buraya geldik. Hazırlık maçları bölümü var. İyi durumdayız. Maç kondisyonu da kazanacağız. Bu maçlarla beraber birbirimizi de daha iyi anlayacağız, saha içerisindeki uyumu sağlayıp en hazır şekilde dünya kupasına gitmek hedefimiz. Kondisyon çalışmaları verimli oldu. Ergin ağabeyin ve Ufuk Abi'nin bizden istediklerini en iyi şekilde anlamış durumdayız. Bu oynadığımız maçları izliyoruz. Videodan da görüp, ne yapıyoruz, neyi yapamıyoruz onları da görüp, tamamen hatalarımızı düzeltmeye çalışacağız. Maçlar ilerledikçe daha uyum içinde olacağız" dedi.

Serhat Çetin, sözlerine şöyle devam etti;

"Şimdiye kadar Belçika ve kanada ile oynadık. Onlar hazırlık maçlarını tamamlamışlar neredeyse, 8-9 maç yapmışlar daha organize ve hazırlar. Karşımızda sert rakiplerdi bunlar. Biz de tam tersine yeni başladık. Hücumda eksiklerimiz var ama bu bir takım oyunu, kısalar uzunlara paslar getiriyor, kimin ne yaptığı önemli değil, kısalar olarak biz biraz daha sayı olarak fazlayız. Biraz daha fazla rotasyona giriyoruz. Ergin hoca hepimizden bir performans bekliyor, hepimizi görmek istiyor. Hepimiz de elimizden geleni yapıyoruz. Şu an savunma yönümüzün ağır basması çok normal, hepimiz ağır idmanlardan çıktık. Bacaklarımız şu an çok dolu, çok sert durumda. İşin mücadele kısmında varız o yüzden. Şutlarımız ve teknik özelliklerimiz birkaç güne kadar gelecektir, bu maç temposuyla kendimizi bulacağız."

Dünya Şampiyonası'ndaki hedeflerinin ne olduğunun sorulması üzerine Serhat Çetin, "Ben kendi adıma bir hedef koymak istemiyorum. Böyle bir şey dile getirmek istemiyorum ama Ergin ağabeyin olduğu yerde madalya hedefi her zaman var. Birkaç maç daha oynayalım, takım ne seviyeye geliyor onu bir görelim. Birbirimize ne kadar kenetleniyoruz, iniş ve çıkışlarda birbirimize ne kadar destek veriyoruz. Maçın kırılma anlarında birbirimize ne kadar tutunuyoruz. Bunu iyi yaparsak o zaman rakipler daha da zorlanacaktır" diye konuştu.

Yeni sezonda Fenerbahçe Ülker forması giyecek olan Serhat Çetin, yeni takımında çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Ben geçen sene Tofaş'a giderken de İstanbul'a geri dönüş veya yurt dışına çıkma hedefim vardı. Bu hedefi gerçekleştirdiğim için mutluyum kendi adıma. Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma geldiğim için daha da mutluyum. Fenerbahçe olsun, Ülker olsun organizasyon anlamında çok iyi durumdalar, güzel bir sinerji, enerji yakalanmış durumda. Çok büyük bir takım, elimizden geldiğince onlara katkı sağlamaya çalışacağım" şeklinde konuştu.