Mehmet ÇİFTÇİ/BİLBAO, () - TÜRKİYE A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Ukrayna'ya 64-58 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, bu sonucu beklemediklerini ve üzgün olduklarını söyledi.

Ukrayna karşısında aldıkları mağlubiyetin kendilerini ikincilik hedefinden uzaklaştırmayacağını savunan Ataman, "Bu beklenmedik mağlubiyet, moralleri bozdu. Ancak bu sonuç bizi turnuva dışına da itmez. Grupta istediğimiz yere gelebilmemiz için Finlandiya maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor. Finlandiya maçı, bizim açımızdan bir anlamda final niteliği taşıyor. Onları 7 veya 8 sayı farkla yenmemiz halinde hedefimize ulaşabiliriz" dedi.

Ergin Ataman, Yeni Zelanda maçında alınan galibiyet ve ABD maçında ortaya konulan basketbolun oyuncuların üzerinde bir rahatlık yaratabileceğine işaret ederek, "Bu belki bizi havaya soktu, beklenmedik bir mağlubiyet aldık. Yarın tamamen konsantre olarak, maçı kazanmak için oynayacağız" diye konuştu.

Ukrayna maçına iyi başladıklarını, özellikle Ömer ile içeride bir üstünlük sağladıklarını da vurgulayan Ataman, Emir dışında destek bulamadıklarını, bunun belki de yaptığı yanlış tercihlerin sonucu olduğunu söyledi.

Takımının dışardan atışlarda sayı bulamadığını da hatırlatan Ataman, bir ara maçı yakaladıklarını ve bir sayıya kadar indirdiklerini, ancak buna rağmen Ukrayna'nın iki tane üçlük atışı ile maçtan koptuğunu belirtti.

Milli basketbolcu Cedi Osman ise, Ukrayna yenilgisini sayı atamamaya bağladı. Cedi Osman, maça iyi başlamalarına rağmen sonunu getirmede zorlandıklarını öne sürerek, sayı yüzdelerinin düşük olmasından dolayı karşılaşmayı kaybettiklerini söyledi. "Olmayınca olmuyor" ifadesini kullanan milli oyuncu, yarınki Finlandiya maçını kazanarak ikinci olmayı hedeflediklerini belirtti.