FİNİKE- ELMALI ETABINI REİN TAARAMAE KAZANDI
50'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabını Cofidis takımından Rein Taaramae kazandı. Alanya'dan 27 Nisan pazar günü başlayan 8 etaplı turun genel ferdi ve genel takım klasmanını büyük ölçüde etkileyecek 3'üncü etap, büyük çekişmeye sahne oldu. Finike Kaymakamı Mesut Yakuta'nın damalı bayrağı sallamasından sonra 152 sporcu turun en zor etabı için pedal çevirmeye başladı.
CAVENDİS İLK 10 SIRADAN DÜŞTÜ
Finike-Elmalı etabını Cofidis takımından Rein Taaramae 5 saat 40 dakika 31 saniye ile kazandı. 2'nciliği 5 saat 40 dakika 37 saniye süreyle Orica Green EDGE takımından Yates Adam, 3'üncülüğü ise 5 saat 42 dakika 45 saniye süreyle yine Cofidis takımından Hardy Romain kazandı. 'Turkuaz' mayoyu Mark Cavendish'ten alan Rein Taaramae, genel ferdi klasmanda 12 saat 46 dakika 31 saniye ile birinci duruma yükseldi. İlk 2 turun birincisi Mark Cavendish ise genel takım klasmanında ilk 10 sıradan düştü.
65'İNCİ KİLOMETREDE TALİHSİZ KAZA
Etabın 44'üncü kilometresinde çizgiyi ilk geçen Astana'dan Valentin Iglinsky 'Tırmanış Primi'ni kazandı. Eski milli sporcu Rifat Çalışkan anısına geçilen etabın 2'nci tırmanış primini ise Unıdethealtcare Presendet By Maxxıs takımından Frattini Davide kazandı. Yarışın 65'inci kilometresi geçilirken yaşanan kaza sırasında Orica Gren EDGE takımından Simon Yates'in köprücük kemiği kırıldı. Bu sporcu Kaş Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
SPRİNT PRİMİNİN ARDINDAN 2'NCİ KAZA
Sprint primleri ise şu şekilde gerçekleşti: 1'inci Wanty Grouppe-Robert takımından Sijmens Nico, 2'nci Unıdethealtcare-Presendet By Maxxis takımından Frattini Davide, 3'üncü Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Vanspeybrouck Pieter oldu. Sprint priminin hemen ardından bir kaza daha meydana geldi. Finişe 27 kilometre kala kaza yapan 5-6 kişilik grubun arasında Neri Sottoli takımından Gil Martinez Tomas Aurelio yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yere düşen diğer sporcular ise yarışa devam etti.
50'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabıyla devam edilecek.

SS(HA/SS)