ALSANCAK Stadı'nın kapatılması yüzünden Menemen'de oynamak zorunda kaldığı sezonun ilk maçında Bugsaşspor'u 2-1 yenerek yeni sezona üç puanla başlayan Altay'da moraller yerine geldi. Zorlu süreçte alınan galibiyetin camiayı kenetleme açısından çok önemli olduğunu dile getiren teknik direktör Mesut Toros, "Sıcak havaya rağmen iki takım da müthiş bir mücadele ortaya koydu. Yeni oyunculardan kurulu bir ekibiz, ancak ilerleyen günlerde sistem rayına oturacak. En önemli silahımız sevgi ve saygı. Camiayla bütünleşirsek hedefe doğru yürürüz. Altay'a da bu yakışır" dedi.
Uzatma dakikalarında galibiyet golüne imza atan Hüsamettin ile özel olarak ilgilendiğini belirten Toros, genç golcüyü altyapı sorumlusu olduğu dönemden tanıdığını ifade ederek, "Hüsamettin'in üzerinde benim de katkım olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Kendisinden beklentimiz büyük, özel bir oyuncu. Yeteneklerini geliştirmeye devam edecek" şeklinde konuştu. Oyunun son bölümünde Emrah, Tahir ve Hüsamettin'le forveti üçleyerek risk aldıklarını kaydeden deneyimli çalıştırıcı, lige galibiyetle başlayarak takımının hem 3 puan, hem de özgüven kazandığını ifade etti.
İMZALAR SON GÜNE KALDI
Altay, yarın bitecek transferin son gününde en az üç takviye daha yapmayı planlıyor. İzmir ekibi prensipte anlaştığı Göztepe'den ön libero Fatih Yiğen'e 1, Yeni Malatyaspor'dan stoper Gökhan Sinanoğlu'na ise 2 yıllık imza attıracak. Yönetim, Bugsaş maçını tribünden izleyen ve Menemen Belediyespor'un ilgilendiği Çaykur Rizesporlu forvet İlyas Çakmak'la da masaya oturacak. Siyah beyazlılar forvete alternatif olarak Kardemir Karabükspor'dan 23 yaşındaki Atilla Aybars Garhan'la da temasa geçti.