FIVB DÜNYA LİGİ'NE İLK KEZ KATILACAK OLAN ERKEK VOLEYBOL MİLLİ TAKIMIMIZIN GRUBU VE MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi'nde mücadele edecek Erkek Voleybol Milli Takımımızın karşılaşma programı belli oldu. Küba, Meksika ve Tunus ile birlikte F Grubu'nda mücadele edecek olan Erkek Voleybol Milli Takımımızın maç pogramıda açıklandı. Buna göre, 1. tur maçları 30 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Meksika'da, 2. tur karşılaşmaları ise 6-8 Haziran tarihlerinde Tunus'ta yapılacak.

2014 FIVB Dünya Ligi Finali'ne kalan ülkelerin belirlenmesi için Kıtalararası Tur karşılaşmaları oynanacak. Kıtalararası tur boyunca A,B,C,D ve E gruplarındaki ülkeler 2 kere rövanş usulü karşılaşmalar oynayacaklar. Erkek Milli Takımımızın bulunduğu F Grubu ve G Grubu'nda bulunan ülkeler ise gruplarında bulunan ülkeler ile rövanş usulü tek karşılaşma yapacak.

Kıtalararası tur karşılaşmaları, A, B, C ve D grupları için 23 – 25 Mayıs 2014 tarihlerinde, E grubu için ise 30 Mayıs – 1 Haziran 2014 tarihleri arasında başlayacak. F ve G gruplarının karşılaşmaları ise 6-8 Haziran 2014 tarihleri arasında oynanmaya başlanacak. F ve G gruplarının Kıtalararası Tur Finalleri, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Dünya Ligi'nde mücadele edecek 28 ülke 7 gruba ayrıldı. Gruplarda mücadele edecek ülkeler ise şu şekilde; A Grubu: Brezilya,İtalya,Polonya,İran

B Grubu: Rusya,ABD,Bulgaristan,Sırbistan

C Grubu: Belçika,Kanada,Avustralya ,Finlandiya

D Grubu: Arjantin,Almanya, Fransa, Japonya

E Grubu: Hollanda, Kore , Portekiz, Çek Cumhuriyeti

F Grubu: Tunus, Türkiye , Küba, Meksika

G Grubu: Porto Riko,Çin,Slovakya,İspanya İstanbul- (UD)