SAMSUN'da düzenlenen 1'inci İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası, yapılan açılış seremonisi ile başladı. Turnuvanın ilk maçında Rusya, Sırbistan'ı 30-29 mağlup ederken, Millilerimiz ise ilk maçlarında Brezilya'yı 39-17 gibi farklı skorla geçti.
Türkiye, Rusya, Brezilya, Danimarka, Hırvatistan ve Sırbistan'ın mücadele edeceği turnuvada 110 sporcu ter dökecek. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan seremonide ilk olarak ülkeler izleyiciye tanıtıldı. Ardından konuşmalara geçildi. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, turnuvaya katılan tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.
2017 yılının kendileri için önemli bir yıl olacağını ifade eden Başkan Osman Arslan, "20 branştan oluşan Deaflympics Oyunları'nda (İşitme Engelliler Olimpiyatları) bütün dünyayı, 120 ülkeyi Samsun'da ağırlayacağız. Gerçekleştireceğimiz oyunların ilk provasını şuanda yapmaktan gurur duyuyoruz. 2017 yılında da başarılı bir organizasyona imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy ise Samsun'un 2017 yılında gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, "Olimpiyatlarla ilgili hazırlıklar işbirliği içerisinde devam ediyor. İşitme engelliler dünyada olduğu gibi Samsun'da da var. Valilik olarak yaptığımız çalışmalarda Samsun'da 6 bin 685 işitme engellinin bulunduğunu tespit ettik. Temel amacımız bu insanların yaşamlarını daha kolay bir hale getirmek" diye konuştu.
MİLLİLERİMİZ FARK ATTI
Türkiye Milli Takımı ile Brezilya Milli Takımı karşı karşıya geldi. Mücadelenin başından sonuna üstün bir oyun ortaya koyan Millilerimiz, ilk yarısını 21-6 önde tamamladığı maçtan 39-17 galip ayrıldı. Sabah oynanan mücadelede ise Rusya, Sırbistan'ı 30-29'luk skorla geçti. Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımımızın 2'nci maçında ise yarın (Salı) saat 10.00'da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF